|
Klub Samurai 4x4 Suzuki Samurai Forum 4x4. KLUB SAMURAI 4x4. Skorzystaj z szybkiej rejestracji i zacznij wymieniać się swoimi opiniami. |
 |
Knajpa u "Samiego" - Piwo, wino z jabłek, ocet... własnej roboty
manias79 - 2013-10-05, 23:14 Temat postu: Piwo, wino z jabłek, ocet... własnej roboty Właśnie...zapraszam do lajtowego tematu. Ja robię własnej roboty piwko. Wystarczy kupić zestaw do robienia bronka, zapuścić youtube, poczytać, spróbować, delektować się. Zrobiłem do tej pory lagera, irish stout, weizen... polecam.
Za dwa tygodnie zaczynam zwykłego lagerka, podzielę się fotkami i doświadczeniem
Zawias - 2013-10-06, 08:46
A to legalne ?
Junior - 2013-10-06, 10:51
a czemuż nie ?? dla własnych potrzeb naturalnie :) Kiedyś robiłem wino i miało duużo % bez wspomagaczy :D teraz nie mam na to czasu :(
kostuch - 2013-10-06, 13:52
Dużo zabawy z tym piwem?
Generalnie od dłuższego czasu piwa nie pijam prawie wcale. Wszystkie sklepowe zakwaszają mnie na max i zgaga męczy
manias79 - 2013-10-06, 15:49
kostuch napisał/a: | Dużo zabawy z tym piwem?
Generalnie od dłuższego czasu piwa nie pijam prawie wcale. Wszystkie sklepowe zakwaszają mnie na max i zgaga męczy |
Łatwiejszy od robienia wina. Ogólnie można kupić gotowe zestawy, tzw. brewkity, lub samemu komponować poszczególne składniki.
Koszt takiego piwka to ok. 3,00 zł, radość z efektów niesamowita
slavok - 2013-10-06, 15:51
Czekam na relacje, też kiedyś się zastanawiałem nad robieniem tego piwka z zestawów.
SamNaSamZSam - 2013-10-06, 16:15
może na następnym zlocie jako element integracji pojawi się klubowa degustacja własnych produkcji, może nawet jakiś sponsor by się znalazł i ufundował symboliczną nagrodę dla proMilowego Króla Klubu ;]
Maror - 2013-10-06, 23:33
Ktoś mógłby się pokusić o wyprodukowanie piwa "Klubu Samurai" które będzie sprzedawane na zlocie
a tak to polecam zrobić cytrynówkę z tego przepisu - http://www.youtube.com/watch?v=LU_28LenNRE
Jak ktoś lubi miód to można zamiast cukru - polecam
manias79 - 2013-10-07, 18:22
tak wyglądał mój pszeniczniak, piwo górnej fermentacji, doskonałe w upalny dzień. Pianka utrzymywała się dobry kwadrans (dłużej nie mogła, gdyż znikała w mojej uśmiechniętej gębie)
|
|