|
Klub Samurai 4x4 Suzuki Samurai Forum 4x4. KLUB SAMURAI 4x4. Skorzystaj z szybkiej rejestracji i zacznij wymieniać się swoimi opiniami. |
 |
K±cik kulinarny - papryka nadziewana
maro20 - 2015-02-21, 19:38 Temat postu: papryka nadziewana Nadziewana papryka
produkty: 6-8 papryki czerwonej
koperek, natka pietruszki, szczypiorek,pier¶ kurczaka(podwójna),kasza gryczana, ryż, przyprawy,olej,pieczarki (ok 30dkg )z cebul± 1/2 dużej głowki lub wg uznania
Paprykę drylujemy, odcinaj±c u góry koniec tak by potem nałożyć farsz.
Gotujemy kaszę gryczan± (2 torebki), ryż (torebkę)Posiekane pieczarki wraz z cebul± podsmażamy na patelni
Pier¶ kurczaka kroimy na małe kosteczki i obsmażamy na patelni.
Do miski wrzucamy: kaszę, ryż, podsmażone kostki kurczaka. Dodajemy przecier pomidorowy, posiekane : koperek, natkę, szczypiorek,pieczarki, cebula oraz pół szklanki oleju.
Dodajemy przyprawy: pieprz, czosnek(granulowany lub sypki), sól, zioła prowansalskie
Mieszamy i napełniamy papryki. Wypełnione papryki układamy w piekarniku i pieczemy ok 50min w temp. ok 250-300 stopni
Smacznego
idealna potrawa na imprezki (wymaga jednak troche czasu)
|
|