|
Klub Samurai 4x4 Suzuki Samurai Forum 4x4. KLUB SAMURAI 4x4. Skorzystaj z szybkiej rejestracji i zacznij wymieniać się swoimi opiniami. |
 |
Kącik kulinarny - mielone wypasione z pieczarkami
szymon.w - 2015-12-21, 22:12 Temat postu: mielone wypasione z pieczarkami składniki :
500 g miesa mielonego z łopatki
500 g mięsa mielonego z wołowiny
2 bułki zwykłe
2 duże ząbki czosnku
1 jajko
sol , pieprz pieprz caien do smaku
250 ml mleka 2 %
6 dużych pieczarek
4 średnie cebule
mąka 100 g
Pieczarki zetrzeć na wiórki ,cebulę drobno pokroić , dodać pieprz ,sól podsmażyć
mięso pomieszać dodać jajko , bułki namoczyć w mleku i dodać do mięsa wszystko wymieszać dodać sól ,pieprz starty czosnek
uformować placki wielkości dłoni grubości 0,7 cm - 1 cm na środku położyć kulkę z farszu i uformować zeppelina obtoczyć w mące
smażyć około 15 min w głębokim tłuszczu na małym ogniu pod przykryciem dwukrotnie przekładając
rada ręce zwilżyć wodą mięso nie będzie się kleiło do rąk
smacznego
Uh Lala - 2015-12-21, 22:56
Nie można takich rzeczy pisać, jak ktos nie ma obiadu w domu i w perspektywie kanapeczkę :(
Ale bardzo mi sie podoba nietypowa wersja tego, co znam :) Do wysmakowania :)
szymon.w - 2015-12-21, 23:25
jak sobie przepis przypomnę to wrzucę na plaskawicę to taki mielony bałkański z serem feta w środku mega i surówka z białej kapusty ale muszę w zapiski zerknąć
[ Dodano: 2015-12-21, 23:37 ]
surówkę w sumie ogarnę
1/4 małej główki kapusty skroić na drobną sieczkę
sół/pieprz cytrynowy /pieprz czxarny mielony do smaku
ocet 3 łyżki stołowe duże
olej jak wyżej
wszystko zmieszać i ugniatać z 5 min musi być w miarę miękie
dodać sera fety około 1/3 opakowania
i gotowe
|
|