Wysłany: 2012-05-11, 00:30 Zamiennik zbiornika do Samiraia
Witam.
To mój pierwszy post na forum, witam więc wszystkich serdecznie!!
A teraz do tematu. W moim Samuraiu (hiszpan 1.3 na wtrysku LPG '92 lift 2" bodylift 2") przecieka zbiornik. Przy jednym z mocowań łączenie górnej i dolnej połowy zgniło totalnie . Szukałem używanego ale okazał się towarem nie do dostania (może ktoś z forum ma na sprzedaż zbiornik w dobrym stanie?). Pomysł jest aby dobrać jakiś nowy zbiornik od auta osobowego który był by zbliżony gabarytami (może być nieco mniejszy) i wlazł w miejsce starego. Auto ma body lift 5cm więc jest dodatkowe miejsce. Wiadomo, że nie ma szans na to żeby otwory montażowe pasowały ale obcięcie i przespawanie ich w inne miejsca na baku nie będzie problemem.
Pytanie od jakiego auta zmieści się zbiornik gabarytami oraz umiejscowienie wlewu i reszty bajerów będzie zbliżone. Ni i co z pompą paliwa?
Ideałem był by zbiornik który by się nieco bardziej chował pod budę/zwiększał prześwit.
Będę wdzięczny za wszelkie porady i sugestie. Może ktoś coś takiego montował i np. ma jakież zdjęcia którymi mógł by się podzielić ?
PS. Znalazłem temat ze zdjęciami suzy z bakiem od 126p ale szukał bym czegoś jednak większego.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2012-05-11, 08:46
Popatrz sobie na zbiorniki tico/matiz (od matiza raczej tylko blaszany), matiza idzie trafić z pompą paliwową.
Tico na 100% wchodzi w miejsce oryginalnego, matiz myślę, że też, ale trzeba by zmierzyć.
Witam.
Piszę bo może komuś pomogę w rozwiązaniu podobnego problemu.
W swoim Samuraiu zamontowałem nowy zbiornik. Można je kupić w firmie Trasek Off-Road gdyby ktoś był zainteresowany.
Pozdrawiam,
czy ktoś mi powie czy taki zbiornik mogę wstawić na pakę do samca ?
Złączka do poboru paliwa 6mm, odpowietrznik 9,5mm. Myslałem że na powrót dorobię dodatkowe przyłącze.
A myślisz, że oryginalny bak samuraia ma?
Sprawdzałem z ciekawości w moim i nie ma nic
Oryginalny bak ma studzienkę do której sika paliwo z powrotu. Pozwala to mieć zanurzonego smoka.
Jeżeli w tym plastykowym jest studzienka, to będzie ok.
Przelewanie i chlupotanie paliwa to już estetyczny detal
Smok to taka rurka lecąca w dół baku z sitkiem na końcu co zasysa paliwo z jego spodu, smoka masz też np w misce olejowej. co by zasysał olej z jej dna:
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum