Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2013 Posty: 189 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-02-21, 19:38 papryka nadziewana
Nadziewana papryka
produkty: 6-8 papryki czerwonej
koperek, natka pietruszki, szczypiorek,pierś kurczaka(podwójna),kasza gryczana, ryż, przyprawy,olej,pieczarki (ok 30dkg )z cebulą 1/2 dużej głowki lub wg uznania
Paprykę drylujemy, odcinając u góry koniec tak by potem nałożyć farsz.
Gotujemy kaszę gryczaną (2 torebki), ryż (torebkę)Posiekane pieczarki wraz z cebulą podsmażamy na patelni
Pierś kurczaka kroimy na małe kosteczki i obsmażamy na patelni.
Do miski wrzucamy: kaszę, ryż, podsmażone kostki kurczaka. Dodajemy przecier pomidorowy, posiekane : koperek, natkę, szczypiorek,pieczarki, cebula oraz pół szklanki oleju.
Dodajemy przyprawy: pieprz, czosnek(granulowany lub sypki), sól, zioła prowansalskie
Mieszamy i napełniamy papryki. Wypełnione papryki układamy w piekarniku i pieczemy ok 50min w temp. ok 250-300 stopni
Smacznego
idealna potrawa na imprezki (wymaga jednak troche czasu)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum