ugniatamy ciasto na pierogi ,gruszki kroimy w drobniutka kostke , drobno kruszymy orzechy
na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy gruszke z orzechami i smazymy ok 3-4 min ,dolewamy alko i zwiekszamy płomien az odparuje cały czas mieszajac lub podpalamy i czekamy aż odparuje ;) gdy alko odparuje sciagamy z ognia i doprawiamy gałka i curkem (zamiast cukru mozna zetrzec troche białej czekolady;)
na drugiej patelni rozpuszczamy masło , dodajemy drobno posiekana cebule i gdzy cebulka sie zeszkli zalewamy rozpuszczona w wodzie kostka mieszamy i odparowujemy czesc sosu wlewamy smietanke i rzucamy rozdrobniony ser dolewamy 20ml wina. Gotujemy sos na małym ogniu prze 5-10 min
robimy pierozki klasyczne lub sakiewki , w lekko osolnej wodzie z łyżka oliwy gotujemy 3 min i podajemy z sosikiem
Lubie czasami coś dobrego ugotować ,tylko ze w 80% gotuje na czyjes zlecenie ;) Wczoraj akurat koleżanki mojej kobitki przyszły i chciała sie pochwalic jak to ona potrafi gotować ;) Osobiscie w tym sosie wolał bym jakas pieczona poledwiczke
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum