Witam, żeby nie zaśmiecać porządku na forum założyłem swój temat odnośnie napraw itp mojego Saja.
Na początek mam taki problem: samochód nie daje iskry. Sprawdziłem cewke,jest ok. Aparat zapłonowy wydaje się spalony troszkę. Poprzedni właściciel kiedyś go przy topił i od tego momentu były problemy z odpalaniem. Więc aparat zapłonowy do wymiany. I teraz pytanie: jeśli mam wsadzony silnik 1,6 16v od vitary to aparat też musi być od vitary 1,6 16v czy pasuje może od samuraia??
nie pasuje od samuraia i od swifta 16v tez nie pasuje ...pozycz od kogos albo najlepiej jak masz wiazke uwalona to wsadz swoj komp do kogos i zobacz jak zaskoczy to wtedy wloz do swojego i szukaj dalej .... sprwadz dobrze bezpieczniki a raczej ich gniazda "od tylu"
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2011-11-14, 07:50
Most waski byl motowany w 410 i 413 z tego co ja wiem w czym tkwi problem na pochwie mostu macie te wypustki gdzie kladziecie resory i przykrecacie je strzemionami w waski sa w innym miejscu i w szerokim tez sa w innym miejscu wiem ze do Suki ktora miala waskie mosty mozna zalozyc te szerokie tylko trzeba te mocowania przespawc i bedzie cacy tam gdzie byl szeroki most chyba sie nie da zamontowac waskiego a co do flasz byly inne na srobe 8 i 10 ale to bez problemu mozna przelozyc pasuje jak i waski i jak w szerokim
Gość
Wysłany: 2011-11-14, 08:41
a co jeśli mam wywalone resory i założone sprężyny??
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2011-11-14, 09:48
To jakie masz mosty - wąskie, czy szerokie?
Sprężyny nie mają tu nic do rzeczy.
Flansze od 410 z grubymi wałami pasują do 413, cienkie wały mają mniejszy rozstaw śrub.
Oczywiście jeśli zamierzasz założyć tylny most od 410, to musisz też założyć przedni.
[ Dodano: 2011-12-13, 17:26 ]
Dzisiaj pierwszy raz odpalilem swoja suke :) smiga elegancko...jest jeden maly problem :/ podczas jazdy silnik gasnie i nie chce odpalic poniewaz nie ma iskry,drugi raz mi sie tak stalo....dobrze, ze zdarzylem dzisiaj przeglad zrobic bo moja radosc nie trwala zbyt dlugo ;(
jakies propozycje??
_________________ Suka 1.6 16v,OME,Trail Master,spring,Kingone winch,reduktor od 1.0,Fedima Sirocco,bimarco itd itp.
jakie masz tego objawy ?? .... znaczy prycha kaszle gaśnie .. jedzie gaśnie ... a później odpala jak wystygnie..odpala za którymś razem ... nie odpala ?? od czego serce masz w suzi .... z ktorego roku ... a moze poprostu masa ...
nie bede zakladam tematu nowego , pytanie moje
mam gaźnik u siebie pony reczne ssanie ja jak dodaje gazu to jest taka jakby dziura tak jakby nie dostawal paliwa lub zalewal sie, jak powoli dam gaz to wszystko jest ok, czy tak ten gaźnik ma czy coo ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum