Wysłany: 2011-11-11, 12:46 dystanse 50mm i odwrócone trójkąty
witam ma może ktoś u siebie odwrócone trójkąty i dystanse 50 mm jeśli tak prosze o opinie jak się na tym jeździ czy w terenie lepiej czy gorzej i prosze o foto jak to wygląda w realu dzięki i pozdrawiam
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2011-11-11, 14:40
Myślę, że odwrócone trójkąty LUB dystanse 5 cm, w zupełności wystarczą. Większość osób jeździ na odwróconych trójkątach, inna, mniejsza część na dystansach i chyba nikt wtedy nie narzeka, że sami jest za wąski. Chyba, że się mylę...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Gru 2010 Posty: 54 Skąd: Hutki k. Częstochowy
Wysłany: 2011-11-11, 17:40
Ja mam już rok dystanse 35mm i odwrócone felgi trójkąty i też dużo słyszałem negatywów a nic się nie dzieje złego a na trawersach jadę troszkę spokojniej
dowiesz się dopiero jak wyciągniesz półosie, lub zwrotnice w przednich mostach ;) no i 35 to nie 50...
beny ja śmigam na przespawanych trójkątach i jest ok, na twoim miejscu szedłbym tą drogą.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Witam
Mam nietypowe jak na Samuraia felgi (wzór jak na zdjęciach). Czy ktoś może orientuje się czy można te felgi obrócić jak "trójkąty" z dystansami 5mm? czy trzeba je przespawać?
Ja mam u siebie odsadzone felgi z et -35 plus dystanse 4,5 cm i jest git. Ja mam duzy lift i taki zabieg byl potrzebny. Problemow ze skrecaniem nie mam bo mam wspomaganie ale kostuch ma racje co do promienia. Jest tragiczny i trzeba sie nakrecic no i lozyska siadaja o wiele szybciej. Plusem jest wieksza stabilnosc auta no i o niebo lepiej wyglada .
Pozdrawiam
_________________ Sami GTI, Calmini 5'', reduktor 4:9:1, wzmocnione mosty,2x blokada i parę innych udziwnień.
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2015-04-15, 09:24
domyslam sieze lekkiego zycia łożyska nie beda mialy ale trudno, duzo ludzi na spawanych felgach smiga z mniejszymi dystansami co dajepodovne odsadzenie i nie narzekaja.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2015-04-15, 13:11
Moj 1530 tez chodzil do samego konca bez zarzutu, a koszyki lozysksie wysypaly po wyrwaniu polosi z mostu. Jelsi jest dobrze ustawiony to nie bedzie takiego zjawiska. Proponuje po kazdym upalaniu podniesc kolo i sprawdzic czy luzu nie ma, bo lozyska moja leciec na prawde z zaskakujacym tempie.
Panowie ja rozumiem trawersy, ale zaletą samca nawet na szerokich mostach jest że nie idą w śladzie dużych zmot, wieć zawsze jedno koło nie idzie w koleinie po patrolu, wiec takie dążenie poszerzania do Patrola chyba nie jest najlepszym pomysłem. Ale to jest moje skromne zdanie.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2015-04-15, 19:01
trudno :) nic za darmo. jeżdże w weekendy tylko (na razie 0 rajdów) także rok powinny wytrzymać :) tylne pewnie szybciej lecą ze względu na licha szerokość, przód powinien dłużej wytrzymać. zobaczymy. dzwonie za chwile do warszawy, spróbuje coś utargować i zamawiam 5 cm co by do niedzieli doszły.
[ Dodano: 2015-04-15, 21:22 ]
zamówione w warszawie za 600pln z wysyłką 5cm, w weekend testy. Na razie bez wspomagania ale za jakis czas będzie i pomoże :)
Może mi ktoś wyjaśni co ma na celu zakładanie dystansów 50mm wraz z odwróconymi trójkątami? Przyszło mi na myśl, że będzie możliwość uzyskania pełnego skrętu na kołach 35". Ale 35" i mosty samuraia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum