żeby wymienić uszczelniacz półosi, musisz wyjąć całą półoś z przegubem, czyli niestety nie obejdzie się bez zdjęcia zwrotnicy
ta pięćdziesiątka jest do regulacji luzu na łożysku piasty i nie musisz jej w ogóle ruszać jeśli nie masz luzu, albo nie wymieniasz łożyska
wszędzie gdzie dostaniesz 26/38/8 (albo też pasuje 25/38/8 i łatwiej kupić)
Tak jak kolega napisał, w sklepach z łożyskami/ uszczelniaczami, motoryzacyjnych, albo najtaniej w rolniczych
Chomik, widzę ze masz wszytskie rozmiary uszczelniaczy w głowie To jeszcze pytanko jaki jest rozmiar uszczelniacza z przedniego mostu na wał .. bo tam tez mi sie poci i wymagało by wymiany .
Nie mam w głowie, tylko też korzystam ze strony, tej co podał yahoo33
uszczelniacz wałka ataku ma 72/40/10 i w rolniczym kosztuje ok 7PLN, ten, o który pytałeś wcześniej, kosztuje tam ok 3,5PLN
Witam, mam pytanko odnośnie łożyska półosi tył, czy normalne jest że po pół roku takie łożysko ma luzy? Rozpadło mi się łożysko z lewej strony, więc przy okazji sprawdziłem prawe i okazuje się iż pomimo nie tak odległej wymiany jest luz. Może macie jakieś patenty na uszczelnienie łożyska bo moim zdaniem to główny powód zużywania się łożysk obok dużych kół i felg z odsadzeniem. Czy też wymieniać i nic nie kombinować bo ten typ tak ma?
Pytanie co się działo z autem przez pół roku. Faktem jest że tylne łożyska są kiepsko uszczelnione dlatego dostaje się tam woda i syf więc łożysko krótko żyje. Można wymieniać dwa razy do roku albo zrobić jak ja i mieć z tyłu przednie łożyska :D
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
Ten Typ Tak Ma... znam ludzi co zmieniają te łożyska co rajd... są gówniane i tyle, nie przystosowane do takich obciążeń które występują jak się ciora ten samochód po błocie na wielkich kołach... nie wiem z jakim luzem te łożyska wkładasz ale spróbuj c4.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.
Ostatnio zmieniony przez slavok 2013-05-06, 23:35, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-05-07, 09:37
to może w tym moście puka mi łożysko a nie dyferek? Chociaż jeśli dobrze rozumiem, jakby to było łożysko to bym miał jakiś wyczuwalny choćby lekki luz na kole, tak? A tego nie mam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum