Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-01-05, 11:05
Vitary mają 8v i 16v, ta druga ma takie parametry jak baleno, vitara pasuje najlepiej, bo odpadają kombinacje z aparatem zapłonowym, miską olejową i układem chłodzenia.
Swifty 1,6 16v były na jednopunkcie, przynajmniej te starsze, baleno widziałeś u Zajxta, to nie ma się co rozpisywać, on ma nowszą wersję - bez aparatu zapłonowego, starsze miały aparat jak w swifcie.
Kostuch ja mam cały czas nieład elektryczny (silnik chodzi ok,ale chciałbym pominąć imobilajzer i powycinać wszystko co zbędne z wyjść kompa ) a jak u Ciebie z elektryką
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-01-06, 10:11
Chodzi mi o to że jak jest aparat to trzeba kombinować przystawkę kątową bo inaczej ściana grodziowa przeszkadza. A pytam o to czy bez aparatu nie będzie haczyć ? A co jest nie tak z cewkami przy świecach ? Pytam bo się nie znam :)
Chodzi mi o to że jak jest aparat to trzeba kombinować przystawkę kątową bo inaczej ściana grodziowa przeszkadza. A pytam o to czy bez aparatu nie będzie haczyć ? A co jest nie tak z cewkami przy świecach ? Pytam bo się nie znam :)
Bez aparatu będzie haczyć w innym miejscu
A cewki przy świecach - popytaj na forum vitarowym jakie mają problemy z tymi cewkami
Co za różnica czy Baleno czy Vitka?
Jedno i drugie będzie CI super śmigać.
Przy aparacie zapłonowym Vitki, trochę podetniesz ścianę grodziową i wszystko będzie super.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Co za różnica czy Baleno czy Vitka?
Jedno i drugie będzie CI super śmigać.
Przy aparacie zapłonowym Vitki, trochę podetniesz ścianę grodziową i wszystko będzie super.
Jest pewien niuans
Moc może i jest zbliżona, ale nie o to chodzi...
Wg danych z tej strony http://suzuki.run4x4fun.com/engine.htm silnik baleno ma max moment przy 3tys obrotów a vitara przy 4tys (o ile są to wiarygodne dane).
Do wolnej przeprawy ten pierwszy ma dużo lepszą charakterystykę.
W najbliższym czasie planuję dodatkowo zmienić zamach "balenoski" na "vitaroski" co dodatkowo powinno zbliżyć charakterystykę do silnika dieslowskiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum