Piksel27 ja będe do siebie kupował blokada 4mad lub ATP na przód, troche już o tych blokadach przeczytałem i się dowiedziałem, i z tego co wiem jeszcze nikomu się nie rozleciały te blokady, ogólnie miałem pomysl w z chin ściągnąć blokade koszt wraz z kompresorem to jakies 1200zł , trzeba minimum 5 szt zamówić, wszystko fajnie pięknie tylko nie wiadomo jak z cłem itd
tylko Ci powiem że z chin jeszcze nic nie zamawiałem nigdy i żeby nie było że nas ktoś wydyma, ja mogę i zamówić 10 blokad aby doszły mam znajomego co z chin non stop coś ściąga musze z nim pogadać
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2013-03-11, 18:37
No Chiny to są mistrze. Tam się nie pierdzielą z logami, oryginalne podróbki to codzienność. Odróżnić czasem podróbkę Smartfona w Chinach można już zauważyć tylko po cenie, no i może po jakości wykonania ewentualnie...
nie niema żadnego logo ARB tylko jakiś tam chińska firma, tylko chodzi o to że kase wpłacisz a przesyłki możesz nie dostać, żeby to bylo tysiąc złotych to pół biedy ale jak ma się zamówić 5szt. czy tam 10 to już trochę pieniędzy jest, u nas w polsce 4MAD 2000tyś plus kompresor 600
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Cze 2012 Posty: 156 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-11, 21:02
Na wstępie doliczcie 23% VAT od kwoty na fakturze, dodam że chińczyk raczej nie wystawi zaniżonej a jak nawet to duża szansa że celnik ją podważy a wtedy naliczy cło od wartości rynkowej
Na wstępie doliczcie 23% VAT od kwoty na fakturze, dodam że chińczyk raczej nie wystawi zaniżonej a jak nawet to duża szansa że celnik ją podważy a wtedy naliczy cło od wartości rynkowej
Ja bym raczej powiedział że chińczyk nie bedzie miał problemu z zaniżeniem faktur, ja jak kupowałem to zawsze deklarowane wartości i rachunki były mocno zaniżone. Ale zastrzegam że były to transakcje do 1kPLN
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Jak się wpisze w googla "RD88 china" to w dystrybutorach można przebierać.
Łaski nie robią z napisaniem kwitu. Nie ten to inny.
Do niedawna kupowanie na amerykańskim ebayu było problematyczne, bo nie chcieli wysyłać do dzikich europejskich krajów.
A jak ich kryzys przycisnął, to przestali się fochować - wysyłają i dołączają taki kwit o jaki klient poprosi.
dokładnie tak jak Kostuch napisał, w niektórych firmach chińskich trzeba zamówi 10-15szt minimum ale znalazłem ze 5 szt minimum trzeba, po weekendzie dowiem się co i jak u tego znajomego co z chin pierdoły sprowadza, jak to wygląda bo może by on to załatwił
I oczywiście jako sprowadzający będziecie mieli numer EORI aby wypełnić deklarację celną oraz dokumenty CE dla elektryki blookady. I oczywiście lekko zapominacie, ze ceny które podajecie to są EXW.
I oczywiście jako sprowadzający będziecie mieli numer EORI aby wypełnić deklarację celną oraz dokumenty CE dla elektryki blookady. I oczywiście lekko zapominacie, ze ceny które podajecie to są EXW.
Wydawało mi się, że ten temat już Ci kiedyś wytłumaczyłem
Nie wypełniasz ŻADNYCH kwitów.
Przyjdzie paczka, to albo obejmą ją cłem i vatem albo nie.
Jak obejmą, to płaci się tą kwotę pani w okienku na poczcie i zabiera paczkę do domu.
Jak nie obejmą, to poczta dostarczy ją grzecznie do domu albo wrzuci awizo do skrzynki.
jest jeszcze opcja że nie będą wiedzieli jak zakwalifikować to co jest w paczce i przyślą z celnego prośbę o sprecyzowanie zawartości. Miałem tak jeden raz: Celnik pyta co to jest. Mówię "mechaniczna blokada mechanizmu różnicowego dyferencjału mostu napędowego". Celnik: . Ja: "część samochodowa".
Przećwiczone wielokrotnie na różnych dziwnych rzeczach ściąganych z usa, chin, korei i podobnych lokalizacji.
Nie zamulaj prostej rzeczy...
ogolnie z tego co wyczytałem wcześniej na którejś ze stron chińskich to była cena z wysyłką ale mogę się mylić, no zobaczymy po weekendzie powinienem coś wiedzieć, ogolnie mi nie potrzebna bo nabyłem kompresor i blokade ARB;-)))
Wydawało mi się, że ten temat już Ci kiedyś wytłumaczyłem
Nie wypełniasz ŻADNYCH kwitów.
Przyjdzie paczka, to albo obejmą ją cłem i vatem albo nie.
Jak obejmą, to płaci się tą kwotę pani w okienku na poczcie i zabiera paczkę do domu.
Jak nie obejmą, to poczta dostarczy ją grzecznie do domu albo wrzuci awizo do skrzynki.
jest jeszcze opcja że nie będą wiedzieli jak zakwalifikować to co jest w paczce i przyślą z celnego prośbę o sprecyzowanie zawartości. Miałem tak jeden raz: Celnik pyta co to jest. Mówię "mechaniczna blokada mechanizmu różnicowego dyferencjału mostu napędowego". Celnik: . Ja: "część samochodowa".
Przećwiczone wielokrotnie na różnych dziwnych rzeczach ściąganych z usa, chin, korei i podobnych lokalizacji.
Nie zamulaj prostej rzeczy...
Kolego nie zamulam ale kolejny raz publicznie namawiasz do przestępstwa. I jak widać nigdy nie miałeś rewizji celnej co zdarza się coraz częściej. Popytaj może kolegów, którzy pokupowali ledy przez aliexpress. Po miesiący celna w wielu przypadkach sprawdzała deklaracje celne oraz dokumenty CE. Rewizja kolego dotyczy także przelewów także tych przez pay pal czy WU i działa do 5 lat wstecz. W mojej firmie trwała pół roku.
Więc jesli chcesz kręcić wały to raczej publicznie się tym nie chwał.
Druga sprawa jest bardziej istotna - każdy z sprzedawców blokad wystawia dokumenty jako EXW - czyli de facto nie jest uprawniony do sprzedażu za granicę. Taka paczka podlega innym opłatom i innemu postępowaniu. A ponieważ do exw do do podstawy opłat celnych dochodzi też transport to własnie tego typu paczki są najcześciej kontrolowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum