Witam, panowie zaczeło coś mi stukać z tyłu z lewej strony jak wjade w większą dzióre. Nie jast to dzwięk metaliczny ale taki głuchy. resory nowe, polibusze też nie dawno znieniane, gumy mocujące amortyzator bez luzów sprawdzałem ręką. dokręciłem wsztstkie śruby i dalej. co to może być???? jak stane na hak i bujam autem nic nie słysze, zawieszenie pracuje i auto się ugina. Nie mam zielonego pojęcia co to!!!
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-04-03, 19:01
Dokręć cybanty, sprawdź mocowanie amorków, sprawdź mocowanie karoserii do ramy z tyłu, zobacz czy tłumik ci gdzieś nie uderza, sprawdź czy ci nie przegniły mocowania resorów, jak masz hak to sprawdź czy się dobrze trzyma. Może masz za krótkie amorki i stukają jak się składają lub jak się rozciągaja. Więcej tam nie ma co stukać jak resory i polibusze są dobre
A jakie kupiłeś amorki do leśników?
[ Dodano: 2013-04-03, 19:05 ]
aha i jeszcze o ile wydłużyłeś odboje?
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-04-03, 19:29
nie wiem, może jak by były za krótkie odboje to resor by się wyginał zbyt mocno i mogło by coś stukać. A te amorki są dłuższe od oryginalnych ? jak tak to podaj wymiary
Wysłany: 2013-04-03, 22:58
albert napisał/a:
Amortyzator na bank. przemien strony i będzie walenie z prawej strony. nie patrz że rok po zakupie. ja kupiłem kiedyś nowy i był już wadliwy
ja bym z tym bankiem nie szalał... u mnie takie dźwięki wydawała... linka hamulca ręcznego, a raczej jej pancerz, przechodząc przez jedno ucho przy ramie, wytarł zupełnie gumowe wymoszczenie i stukał o ramę. Lopes doskonale Cię rozumiem, bo zanim do tego doszedłem szału dostawałem, bo było to poprzedniej zimy i jak mróz chwycił i przymroziło błockiem linkę do ramy to była cisza, a ja postała Suzi na słońcu i odpuściło to napierdzielało. Tyle, że u mnie to łomotało przy małych nierównościach, ale takich ostrych. Też jestem przewrażliwiony na wszelki obce dźwięki :)
Panowie sprawdziłem mocowania resora, mocowania amortyzatora, zmieniłem lewy na prawą srtone a prawy na lewą.dokręciłem wszystkie śruby w zawieszeniu. Sztangą sprawdzałem wszystkie gumy i polibusze-brak luzów. podwiązałem rure wydechową, Robiłem jazde na pusto i z 150kg obciążenia. DAlej przy wjechaniu w głębszą lub ostrą dzióre coś mocno stuka, bardzo mocno. POMOCY CO TO MOŻE BYĆ BO BRAK MI JUŻ POMYSŁÓW!!!!!!??????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum