Ja już gdzieś pisałem tutaj, że kupiłem gumową osłonę amortyzatora za 6 zł. Była dosyć długa więc przeciąłem na pół i obskoczyłem dwa wały. Z jednej strony założyłem opaskę.
Wysłany: 2013-07-11, 21:58
ZigZag napisał/a:
Ja już gdzieś pisałem tutaj, że kupiłem gumową osłonę amortyzatora za 6 zł. Była dosyć długa więc przeciąłem na pół i obskoczyłem dwa wały. Z jednej strony założyłem opaskę.
pomierz wał idz do sklepu i z osłony drążka kierowniczego ci dopasują. Ja mam z jakiegoś peugeota dociąłem i teraz mam osłonę 2 razy wieksza niz oryginalna i działa drugi rok
Wiek: 40 Dołączył: 03 Mar 2014 Posty: 36 Skąd: Nowy Wiśnicz
Wysłany: 2018-01-11, 20:23
Zmierz sobie srednice z jednej i drugiej strony wpisz w allegro oslona amortyzatora i cos dobierzesz albo wlasnie z motoru albo z samochodu. Koszt 5-8zl
z osłony drążka kierowniczego wchodzącego do maglownicy z większości aut pasuje. Weź wymiar z wału i idz do sklepu głowwnie chodzi o jeden wymiar bo osłona od strony drązka ma może 2cm na średnicy
osłona z motocykla to już problem bo goleń amortyzatora jest cienki no chyba że z enduro ale to GS nie sprowadza, no a spawanie migiem to .... a osłone drążka np lanosa to w mięsnym mają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum