Wysłany: 2011-02-09, 00:21 Suzuki Samurai 1.0.... Silnik od bmw 1.8is PYTANIA!
Witam. Mam pytanie, chciałbym wsadzić do mojego samuraia silnik od bmw 1.8is. Czy ktoś wsadzał do swojego auta taki silnik ? Dużo jest przy tym pracy? Prosze o jakie ktokolwiek podpowiedzi. POZDRAWIAM.
Moim zdaniem to zawias nie nadąża nawet za mocą seryjnego silnika, także nie wiem czy jest sens ładowac mocny silnik bez ingerencji w porządnie zrobione zawieszenie.
Wysłany: 2011-04-04, 22:15
ja zbudowałem zawieszenie , wspomaganie ,hamulce tarczowe a dopiero teraz mysle o silniku wsadziłem juz is do suzuki znajomka i wiem ze to dosc łatwe ale zgadzam sie ze orginalny zawias suzuki , silnika BMW nie ogarnie takie rzeczy robi sie przy autach zmotanych i rzadko kiedy przypominających orginał :)
no więc ja mam spoa i samo to już powoduje że zawiac jest delikatny... brakuje mi traction bar'a. juz raz na strome górce wcisnąłem sprzęgło zeby stanąć potem strzeliłem niechcący ze sprzęgła i efektem był urwany wał który jeszcze bardzie pozwolił mostowi na wygięcie i wtedy pękło też pióro...
jest sens ale trzeba bardzo myśleć o tym traction bar'ze, bez niego trzeba bardzo uważać.
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
ja mam plan uzyc cos takiego co mają w ciągnikach. taka gruba sruba a na koncu kula, cos jak swozen, i to pozwoli na pozbycie sie naprezen przy wykrzyzu. ale to wystarczy tylko z przodu. z tylu normalne gumy a'la wieszaki...
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum