Witam wszystkich :)
Czy z danych zawartych w numerze VIN, lub z niemieckiego dokumentu Fahrzeugbrief można dowiedzieć się:
1. Czy Samurai to Samurai, czy też może SJ?
2. Jaki jest zamontowany typ silnika? Z dowodu rejestracyjnego wynika, że silnik ma pojemność
1315 ccm. Ma też gaźnik.
No lusterka ma takie bardziej prostokąty i czarne, plastikowe. Deska - wyloty powietrza kwadratowe, a w środkowej części, tam gdzie radio, od góry zegarek z wyświetlaczem, obok wgłębienie na np. gąbkę, poniżej przełączniki i przesuwki nawiewu, jeszcze niżej radio. Na coś jeszcze zwrócić uwagę? A z krzyżakami, to nie wiem o co chodzi.
co do zdjecia wyzej nie patrz na odpowiednik w srodkowej konsoli nadmuchu z prawej strony bo zostal wyrzucony i zalozone dwa wlaczniki, zegarek tez inny wrzucony od bmw
tak jak suzuka 4x4 mowi- to santana
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Ostatnio zmieniony przez albert 2011-02-15, 09:41, w całości zmieniany 2 razy
Wyczytałem gdzieś, że jak szósty znak w VINie jest J, to autko jest zrobione w Japonii. A z opisu z linku powyżej, wychodzi mi, że to Samurai, a nie SJ. Jest jeszcze sprawa pojemności, bo w dowodzie mam 1315 ccm, a czytałem dotychczas, że były albo 1298 ccm, albo 1324.
Kraj produkcji oznacza 1-sza literka. Jeśli masz początek V- to produkcja hiszpańska (czyli np. VSESJS...). Jeśli Vin zaczyna się od 'J' to wtedy jest to japoniec.
Autko mam w naprawdę świetnym stanie, ale jest to gaźnikowiec, który gdy kupowałem, miał założony gaźnik od Wartburga z golfowskim silnikiem 1.3. Mojemu Samiemu coś nie leży ten gaźnik, bo co prawda pracuje bez zarzutu, ale chłapie nieziemskie ilości benzyny. Próbuję z tym walczyć, ale chyba skończy się na wymianie gaźnika, lub założeniu gazu.
Jak nie pomoże zmiana dyszy, to spróbuję jeszcze z gaźnikiem od Poniacza z ręcznym ssaniem, a potem się zobaczy. Jest może ktoś, kto ma taki gaźnik? Jak wygląda spalanie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum