"Bitwa na marki, jest imprezą rozrywkową, gdzie główny nacisk położyliśmy na dobrą zabawę uczestników podczas dziennej rywalizacji oraz ciekawe i atrakcyjne wieczory. Przygotowane przez nas atrakcje opisaliśmy w zakładce "Atrakcje".
Pod wodzą dowódców grup, reprezentujących daną markę, wspólnie będziecie opracowywać taktykę działań i dopuszczalnych "sabotaży", aby w końcowej rywalizacji osiągnąć najlepszy wynik i udowodnić która marka jest najlepsza i ma najlepszych właścicieli
Jeśli jesteś zainteresowany spotkaniem z innymi użytkownikami samochodów terenowych, wspólnej zabawy przy ognisku oraz podczas wieczornego koncertu z tańcami albo posłuchania interesujących opowieści o podróżach w najróżniejsze zakątki naszego globu, to zapisz się już dzisiaj.
Z powodów organizacyjnych zmuszeni jesteśmy ograniczyć liczbę uczestników do max 30-stu aut jednej marki, dlatego też o zakwalifikowaniu do Bitwy na Marki , decydować będzie kolejność zgłoszeń i wpłata zaliczki.
W celu utrzymania charakteru imprezy, do rajdu zostaną dopuszczone samochody sześciu marek:
Wysłany: 2014-01-20, 13:36
czyli co, wymiękli i dodali Suzuki? Ciekawe czy dopatrzyli się swojego oczywistego niedopatrzenia, czy to "rynek" wymógł na organizatorach dodanie Suzuki, żeby wyjść na swoje na takiej imprezie.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2014-01-20, 14:38
No gdyby Koleżanka śledziła forum nie tylko w czasach kryzysowych (mały pśtyczek :D) to by z pewnością odnotowała ogólnospołeczne oburzenie i dezaprobatę dla inicjatywy pomijającej Suzuki. Nawet sam Baranek Obaba wystosował notę do Kaczora Donalda bo podsłuchał, że ma być jakaś impreza bez udziału Sajdkicków.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-20, 15:26
Haha, organizator zmiękła faja i dodali Suzuki
Sam nawet do nich napisałem w tej sprawie, odpisali mi " Suzuki - w tej edycji zapraszamy do Gości - ale nie wykluczamy dogrywek"
Poza tym sprytne zapisy w regulaminie wyłączają chyba z 80% Suzuk z naszego forum...
"Samochody seryjne modyfikowane muszą posiadać:
*Skrzynia biegów, reduktor fabryczne i w fabrycznym miejscu
*Chłodnica w fabrycznym miejscu
*Amortyzatory dowolnej marki zamontowane w fabrycznych mocowaniach
*Oświetlenie fabryczne, dopuszcza się możliwość montażu dodatkowego oświetlenia
*Silnik fabryczny i w fabrycznym miejscu
*Nadwozie fabryczne, dopuszcza sie możliwość podcięć i montażu osłon, progów, itp.
*Koła o dowolnym rozmiarze nie wychodzące poza obrys nadwozia
*Zbiornik paliwa fabryczny lub z odpowiednimi atestami"
Wysłany: 2014-01-20, 16:12
Maror napisał/a:
Poza tym sprytne zapisy w regulaminie wyłączają chyba z 80% Suzuk z naszego forum...
Z całym szacunkiem i sympatią - bo Wy drodzy koledzy nie jesteście zwyczajnie target gruppą takiego przedsięwzięcia. Tam potrzeba takich z białymi zegarami najpewniej :D i z grubym portfelem. Mi się tak wydaje, ale jeśli kogoś tym krzywdzę tom gotów odszczekać.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-20, 16:20
SamNaSamZSam napisał/a:
Maror napisał/a:
Z całym szacunkiem i sympatią - bo Wy drodzy koledzy nie jesteście zwyczajnie target gruppą takiego przedsięwzięcia. Tam potrzeba takich z białymi zegarami najpewniej :D i z grubym portfelem. Mi się tak wydaje, ale jeśli kogoś tym krzywdzę tom gotów odszczekać.
Sam, moje przemyślenia są dokładnie takie same. Goście w Parchach i LC z grubymi portfelami
Ale Ty byś mógł się zapisać, longiem byś ich tam objechał
No gdyby Koleżanka śledziła forum nie tylko w czasach kryzysowych (mały pśtyczek :D) to by z pewnością odnotowała ogólnospołeczne oburzenie i dezaprobatę dla inicjatywy pomijającej Suzuki. Nawet sam Baranek Obaba wystosował notę do Kaczora Donalda bo podsłuchał, że ma być jakaś impreza bez udziału Sajdkicków.
nie często zaglądam - ale myślę o Was nieustająco
[ Dodano: 2014-01-20, 16:31 ]
sokratesb napisał/a:
Potwierdzam, jakiś czas temu nie było na tej liście Suzuki.
czyli ja na widowni mogę posiedzieć bo niektóre punkty cos mnie blokują
Ale cóż ostatnio widziałem gości we wranglerach jakiś spot był, może z 6 ,a że śniegu nie ma i krzaki wszędzie wystają więc koleś wylazł i udeptywał te zarośla żeby zaparkować koło takiego baru u nas bo mu brakło parkingu. Nic dodać nic ująć nie zdążyłem telefonu wyciągnąć bo bym to zaraz na neta zamieści. A auta odwalone w teren jak na festyn, nie wiem co by mu te krzaki zrobiły.
Tak że ja unikam imprez z napompowanymi balonami w furach i ich pudrowanymi dupami po botoksie
...
*Koła o dowolnym rozmiarze nie wychodzące poza obrys nadwozia
a to co znaczy? poza blachę mają nie wystawać? to żaden wrangler na pewno nie wystartuje
czy poza poszerzenia (błotniki) mają nie wystawać? bo wtedy to tylko kwestia szerokości poszerzeń
Maror napisał/a:
*Zbiornik paliwa fabryczny lub z odpowiednimi atestami"
no to już przeginka - co to "bitwa na zbiorniki paliwa" to ma być..?
ja np. miałam dziurawy i zrobili mi z aluminium nowy, większy - czy teraz jestem lepsza od wszystkich innych samurai-ów..?
ps. aha, i rozumiem, że jak w suzuki samurai mam fabryczny silnik i skrzynię suzuki jimny - to zaliczam?
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2014-01-20, 19:54
Maror napisał/a:
*Skrzynia biegów, reduktor FABRYCZNE i w fabrycznym miejscu
[ Dodano: 2014-01-20, 19:56 ]
No możesz się gęsto tłumaczyć, ale chodzi raczej o fabryczne elementy Samuraia, a nie fabryczne elementy Jimny. :D
Jakby nie patrzeć, jest to zlot dla bulwarowców. Będzie tam w ogóle jakaś jazda terenowa?
Wysłany: 2014-01-20, 22:52
yahoo33 napisał/a:
Tak jazda po kałużach i przez wysoką trawę ;)
Już się miałem zapisać, ale tą wysoką trawą żeś mnie przeraził
She napisał/a:
Aaa, no to w takim razie mogę spokojnie napisać, że bym ich wszystkich objechała z jedną ręką na kierownicy!
Interesujące... a gdzie w tym czasie znajduje się druga ręka? Kiedyś widziałem jakieś statystyki to dłubanie w nosie było ekstremalnie popularne... dla jasności ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum