Wysłany: 2011-02-22, 19:52 zimny nie wchodzi na obroty,
witam, jak to w suzi nowy problemik
gdy zimny i dodam pedal gazu gasnie, jakby nie dostawal powietrza albo jakis cylinder nie chodzil,jest strasznie slaby i nie moge jechac po slaby i gasnie dopiero jak sie zagrzeje to zaczyna chodzic normalnie chociaz nie zawwsze. Mialem podobny problem ale nie do konca taki sam ale doszedlem, teraz nie wiem co to moze byc
sugestie?
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
na analizatorze dzis dziadek wyregulowal i jest spoko
zawsze wlaczalem na 5-10 minut i dopiero jechalem dzis chcialem jechac na zimno stad to wyszlo, byc moze od dawna tak mam. Pomimo zalozenia kartoniku na chlodnicy( zaslonilem ponad polowe) widze ze temperatura podczas jazdy nie dochodzi do polowy
albo termostat albo czujnik temperatury padl
no ale to nie jest rozwiazaniem mego w.wymien. problemu
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
w silniku jest lambda wychodzi kabelek z piekna okraglo zielona glowka i lata sobie po komorze silnika, zupelnie nie wiem po co
chyba mial byc wtrysk a zostal gaznik
Ostatnio zmieniony przez albert 2011-02-22, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
dobra wkleoteje jutro fote, czyzbym nie mial podlaczony czujnik temperatury?, hmm. Robi sie ciekawie. moment nie bede czekal ide zrobic fote tylko nie odchodzcie, wyjasnijmy to od razu, ide. Momencik....
linka przymarzla, odpalilem silnik zaraz pusci
czujnik ma wplyw na spalanie przynajmniej w oryginalnym , sygnal nie dochodzi i biega na ssaniu, ja mam ne recznym wiec nie wiem czy ma, napewno musze go podlaczyc i sprawdzic
pozdro wychodzi na to ze 2 czesc ,,zielonego ,, jest odcieta, poszukam jutro wiec kabelki. Dzieki za zdjecie bedzie mega pomocne w szukaniu mojej 2 polowy
Yabu a ty masz mono?
Yabu ależ ty też masz sondę labde I to zielone jak dobrze patrze to własnie odoniej
[ Dodano: 2011-02-23, 07:19 ]
I to na 100 % labda bo jak był u nas mechani to własnie pytaliśmy sie go czy to lambda a on mówił ze tak na pewno , i ja też ma lambde w tym miejscu na wtryskiwaczu
[ Dodano: 2011-02-23, 07:25 ]
Wiecie jak sie na tym tak dobrze nie znam ale Myślę że na gaźniku musi być jakiś moduł co tym steruje bo sanda odpowiada za ilośc mieszanki wtryskiwanej do gaźnika
Albert Karwa mac! Ty masz gaznik tak? Wiec skad do kuzwy nedzy masz lambde wkrecona w kolektor?!?!?!?
Czy ty czasem nie masz przeszczepu silnik wtryskowego z dolozonym gaznikiem?
Z gory mowie ze silnik wtryskowy ma mniejsza ciut pojemnosc ,inne czasy otwarcia zaworow i mniejszy skok tlokow
A do tego sprezanie w gaznikowcu jest mniejsze o 0,7bar
Wiec zszczepienie gaznika do takowego silnika moze fundowac dziwnymi komplikacjami po zabiegu
A jezeli masz niby wyjscie na lambde ogrinalnie.. To moze ty miales orginalnie silnik na wtrysku w swoim?
Dobrze pamietam ze wczesniej pisales ze masz kontrolke check enginie i sie swieci ona?
Bierz dowod od auta ,spisuj VIN ,szukaj na necie odkodowania do swojego nr i sprawdz jaki tam jest rodzaj silnika ,jaka pojemnosc i moze znajdziesz rodzaj zasilania (wtrysk ,gaznik)
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum