Żuk albo lublin to tylko hasło (w sensie jaki krzyżak będzie i z jakim wieloklinem).
I tak musi być sporo przerobiony żeby pasował do samuraia.
Praktycznie bez znaczenia na co się zdecydujesz...
Lub zdecydować się na wał z Hilux'a który też trzeba będzie przerabiać. Tak jak Kostuch napisał raczej bez znaczenia na co się zdecydujesz bo i tak trzeba będzie rzeźbić.
Wysłany: 2014-07-01, 10:46
A jaki to zakres przeróbki masz na myśli? Ja np. rozważałem tylko skrócenie i wyważenie takiego wału a na flansze chciałem dać "przejściówki" żeby nie ruszać oryginałów Samciowych.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2014-07-01, 12:51
Na przód z tymi dwoma kardamonami w "seryjnym" Samciu to ponoć nie za szczęśliwe rozwiązanie bo jakieś tam kąty się rozchodzą, z trapezu robi się sześcian i albo wał nie pracuje jak powinien albo układ kierowniczy nie do końca się spełnia. Krzykku i Moziembl mi się tymi dywagacjami kojarzą jakby ktoś chciał coś precyzyjniej dopytać.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2014-07-01, 14:51
Co do geometrii wałów, pewnie już było nie raz, ale nie zaszkodzi przypomnieć...
Stąd wynika ograniczone zastosowanie wału z trzema krzyżakami - jego montaż wymaga "zadarcia" główki mostu, w przypadku przedniego mostu jest to niewykonalne ze względu na geometrię układu kierowniczego; z tyłu można kombinować, ale nie powinno się podnosić przesadnie główki, bo to może spowodować pogorszenie smarowania przedniego łożyska ataku.
Tez mam zmienione ,ale u mnie to troche inna bajka , Didymos przeciez z przodu tez mozna zmienic kat pochylenia glowki ,wystarczy przespawac kule (no chyba ze sie nie da)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum