No koledzy ja też miałem być leśnikiem a zostałem mechanikiem hehe. A jak się samuraie sprawują na polowaniu ? Bo mnie troszkę za mały przy większym zwierzu a o jeleniu nie wspomnę. A jak wy koledzy sobie radzicie ?
No koledzy ja też miałem być leśnikiem a zostałem mechanikiem hehe. A jak się samuraie sprawują na polowaniu ? Bo mnie troszkę za mały przy większym zwierzu a o jeleniu nie wspomnę. A jak wy koledzy sobie radzicie ?
poprzedni właściciel samuraja mojego był myśliwym. Wyspawał sobie dużą klatkę przyczepianą na hak i jakoś dawał radę przez kilka lat, teraz jeździ tą nowszą grand vitarą :)
Ja mysle ze idealnym rozwiazaniem byl by PTS w blocie nie grzezniemozna podplynac w razie "W" a i cale stado sie na pace zmiesci pozdrawiam stanislaw z animals
Są są
Ja tradycyjny zestaw leśnim i myśliwy.
Samurai jedt idealny, mam kosz na hak na którego wkładfam tusze z byka o wadzę ok 180 kg. do samca z tyłu do kastra narogi i patrochy i odbity łeb i jazda po lesie. Wszystko się mieści i jedzie aż sie dymi
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-12-14, 09:12
Ja wychowałem się koło lasu i pierwsze 25 lat swojego życia codziennie byłem w lesie ..... teraz jest inaczej dlatego bardzo mi tego brakuje i jak najwięcej staram się do tego wracać.
hee uważam że leśniczy przynajmniej u nas to najlepiej płatna praca jaka istnieje. Lekka z dodatkami itp.
Ale załapać się prawie jak w totka wygrać . Nawet na funkcje podleśniczego nie ma szans.
Współpracuje z nimi na co dzień od kilku lat. Polowania -teraz wydaje mi się że zabawa dla dzianych kolesi. Mało już jest myśliwych z zamiłowania. Teraz to raczej szpan. U nas są tereny "wynajmowane" np kołom łowieckim z Krakowa czy Jastrzębia Zdroju. Goście pojawiaja się przeważnie w weekend. Jeszcze mamy z nimi konflikty bo goście chcą się "rozerwać" w sobotę a ja śmigam maszyną tam i spowrotem to gdzie zwierzyne znajdzie chyba w kauflandzie. Z resztą co u nas tego lasu zostało -jeszcze kilka lat i gołe góry zostaną .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum