Kolega ma dostęp do wycinarki CNC i wpadliśmy na pomysł żeby nam wicią ładny kaganiec na reduktor ale musimy mu dostarczyć rysunek techniczny. Mam w związku z tym pytanie. Może ktoś z was ma takowy już zrobiony. Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
_________________ Sami GTI, Calmini 5'', reduktor 4:9:1, wzmocnione mosty,2x blokada i parę innych udziwnień.
Kolega ma dostęp do wycinarki CNC i wpadliśmy na pomysł żeby nam wicią ładny kaganiec na reduktor ale musimy mu dostarczyć rysunek techniczny. Mam w związku z tym pytanie. Może ktoś z was ma takowy już zrobiony. Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Sporo ludzi ma, ale z podzieleniem sie bedzie ciezka sprawa
Pozdrawiam
Sporo ludzi ma, ale z podzieleniem sie bedzie ciezka sprawa
Wiem ze z tym jest zawsze problem ale może ktoś♦ się podzieli. Zobaczymy. Kumpel dziś rozwalił reduktor i trzeba mu wzmocnić bo rajd się zbliża. Warto zawsze spróbować.
Pozdrawiam
_________________ Sami GTI, Calmini 5'', reduktor 4:9:1, wzmocnione mosty,2x blokada i parę innych udziwnień.
moja żonka ma Cada w jednym palcu co prawda w budownictwie ale myślę że kaganiec to pikuś -jak mi zderzak rozrysowała to malina tyle że komp padł kiedyś i po zderzaku. A teraz to się nie doproszę -lata lecą i wiecie jak to jest
Rogal tak to wyglada jest to praktycznie niezbedny element po zmianie przełozen w reduktorze na wolniejsze . Obudowa reduktora nie radzi sobie z takim obciazeniem i poprostu peka a taki kawał żelastwa jak napisał paco trzyma to wszystko w qpie ;)
Widzisz. Pisz zatem ze znasz i polecasz. Problem będzie z głowy. Chodzi o to że ktoś na forum już nabył takowy z Allegro i był bardzo zawiedziony. Patrz na post wyżej. Po co wydawać 550 i potem to poprawiać.
Manolo, mogę Ci to narysować na podstawie zdjęcia moziembla. Tylko kwestia skali. Najlepiej jeśli ktoś, kto dysponuje rozłożonym reduktorem zmierzyłby parę wymiarów dla kontroli (najlepiej największe przekątne) pomiędzy otworami (od środka do środka).
Na przykład te:
I kwestia czy znajomy potrzebuje plik z bryłą, a jeśli tak, to w jakim rozszerzeniu (stl.?), czy może ścieżki w dxf-ie do cięcia?
Manolo, mogę Ci to narysować na podstawie zdjęcia moziembla. Tylko kwestia skali. Najlepiej jeśli ktoś, kto dysponuje rozłożonym reduktorem zmierzyłby parę wymiarów dla kontroli (najlepiej największe przekątne) pomiędzy otworami (od środka do środka).
Na przykład te:
Obrazek
I kwestia czy znajomy potrzebuje plik z bryłą, a jeśli tak, to w jakim rozszerzeniu (stl.?), czy może ścieżki w dxf-ie do cięcia?
Wielkie dzięki za chęci. Rozszerzenie potrzebne jest w dxf-ie. Rozmawiałem z kolegą i jutro będzie wyciągał reduktor wiec zwymiaruje potrzebne wymiary to podeślę. Jeszcze jedno z jakiej grubości blachy to robić.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum