Jedyne do czego mogę się przyczepić to... przekręcone nazwisko w slajdach na ogłoszeniu wyników
Organizacyjnie super, trochę długie oczekiwanie na start po prologu. Kolejka do kilku pieczątek w jednym z gniazd w nocy to już raczej wina zakopanych aut a nie organizacji. Niestety te 5 pieczątek musieliśmy odpuścić, bo moglibyśmy się spóźnić na metę i złapać taryfę. Poza nimi komplet.
Pacmano jak już powtarzałem całą sobotę-na przyszły rok życzę sobie nowego silnika i zawieszenia Wtedy możemy walczyć o pierwszy platz.
Dzięki za super imprezę!
Już teraz nie mogę się doczekać przyszłorocznej edycji!
My też w wyczynie, po prologu 60 miejsce po nocce 2 (na dniówkę pierwszy nie wystartował) więc była duża szansa na wynik, bo auto szło jak złoto, niestety głupi błąd, rolka przez tył, rozwalona chłodnica i czekanie ponad 2 godziny na nową by móc jechać dalej, zaprzepaściło nasze szanse na pudło. Podsumowując 6 miejsce na koniec to i tak rewelacja patrząc przez pryzmat tego co się stało.
Za rok powalczymy
Pod względem organizacyjnym nie mogę mieć najmniejszych zastrzeżeń, bo patrząc na ilość osób zaangażowanych w obsługę, mogę powiedzieć, że wiem za co płacę. Co do kolejek, to przy tej ilości załóg, nie ma opcji, żeby ich uniknąć, ale radziliśmy sobie z tym gdzie się tylko dało poprzez tyczenie nowych szlaków, których inni o dziwo wcześniej noe widzieli ;)
My w nocy wystraszylismy sie kolejek i ominelismy ta probe z jeziorami. Bylo tam ze 20 aut... A skonczylo sie ze mielismy jeszcze 2h na mecie zapasu. 5 pieczatek odpadlo - a 3 z nich z ogolnym rozrachunku dalyby wycieczke do stanow... Coz zrobic, decyzja taka padla.
Lekiem na kolejki ma byc wlasnie lepszy silnik co by nie startowac w srodku stawki. Akurat mysle to wasze 60 miejsce po prologu to moglo byc calkiem dobre bo startowaliscie pewnie ze 2.5-3h po najlepszych i koncowke mieliscie z mniejsza iloscia aut. Pomijajac ze pewnie wszystko rozjechane tam bylo :) My bylismy 32 i w tym najwiekszym scisku robilismy te blotne proby.
[ Dodano: 2015-10-12, 17:02 ]
Swoja droga na ktorych podjazdach ta rolke mieliscie?
[ Dodano: 2015-10-12, 17:05 ]
I to ty do mnie podszedles na tej probie co byly same podjazdy do gory , co sie wtedy na Halasa darlem przez interkom? :D
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-10-12, 17:46
a jak były liczone pieczątki? bo widziałem że niektórzy mieli jakieś kary za brak pieczątek. o co z tym chodziło? :)
dużo było ciągania na windzie? czy żółtasem byś dał rade to zrobić bez windy?
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
No widzisz i zesmy sie nie zgadali ... A blad na podjezdzie czy na zjezdzie w dol?
@Rumun, jezeli wyciagarka ci padnie to koniec rajdu tam jest. Ogolnie mocno po dupie dostawaly. Duzo wyciagania pod gore bylo oraz proby w blocie byly w stylu gniazd ze masz tam powiedzmy 5-8 pieczatek w jednym miejscu. Potem to bylo bardzo rozjedzone.
Rolka była w bardzo głupi sposób, bo wjechaliśmy tam na kołach, zahaczyliśmy się o korzeń, który był za drzewem, ale nie sięgaliśmy do pieczątki bo brakowało z 5cm. Kazałem Jarkowi trochę zjechać i wtedy zaczęła stawać dęba. Krzyczałem, żeby puścił hamulec, ale niestety było za późno.
Pewnie gdyby była klatka nic by się nie stało i pojechalibyśmy dalej, ale jako, że to był raczej do turystyka samochód, to jej nie było.
też nie raz widziałem takie rolki, sam miewałem podobne jak najeżdżałem przy stromym podjeździe na drzewo, ale tu było odwrotnie, bo już auto wjechało na górę, a dęba stanęło gdy delikatnie musiało zjechać w dół, żeby sięgnąć pieczątki bo była za nisko.
Chwilę wcześniej męczyli się tam chłopaki z G klasy, pomogłem im, tak samo poprowadziłem jego kierowcę i udało się bez problemów.
Jak to mówią "shit happens" widocznie miało się tak stać
bez windy można startować tylko w turystyku. Może i mógłbym jakąś założyć, ale z jedną w wyczynie też bym nie pojechał, bo od przodu do słupka B ma wyglądać jak auto seryjne (choć było to dość mocno naginane przez niektórych), a do adv musiałbym mieć dwie windy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum