potrzebuje pomocy.. niedawno sprowadzilem swojego samiego z belgii.. ale w zadnych z dokumentow nie ma informacji na temat jaki dokladnie jest to model no i jaki jest w nim silnik.. jak moge to rozpoznac? autko jest z 93 roku.. jesli chodzi o zdjecia silnika, dorzuce je pozniej bo narazie nie mam takiej mozliwosci....
2.jpg
Plik ściągnięto 472 raz(y) 104,2 KB
1.jpg
Plik ściągnięto 449 raz(y) 110,95 KB
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-07-18, 19:00
To na pewno SJ Samurai Cabrio 1.3, a czy to ilnik na wtrysku poznasz choćby po kształcie gumowej dużej rury po lewej stronie idącej do filtra powietrza - jeżeli jest okrągła to gaźnik, a gdy jest prostokątna to wtrysk...
chodzi mi o przekrój tej gumowej rury idącej do pokrywy filtra powietrza:
taki przekrój - O - to gaźnik
taki przekrój - [ ] - to wtrysk
mniej więcej
ale zakładam z góry, że jest to gaźnik , jak się mylę to wybacz!
piszę tak bo większość Samców z Niderlandów z tego rocznika to gaźniki
a masz moze jakies info na temat tego silnika?? z tego co pamietam rura o ktorej pizesz jest okrągła wiec jest zapewne tak jak piszesz, ze jest to gaznik..:) jak rozpoznales ten model??
ale mieszacie :P to samurai (i nie SJ samurai tylko albo sj albo samurai), santana to nazwa fabryki w Hiszpanii produkującej te samochody, czy masz hiszpana czy japońca poznasz po nr VIN, silnik jest na gaźniku, jeździj jak kupiłeś a nie przejmuj się pierdołami.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
ale mieszacie :P to samurai (i nie SJ samurai tylko albo sj albo samurai)
mało kolego wiesz, więc powstrzymaj się przed takim komentarzem...
Były modele SJ, później SJ Samurai, a na końcu Samurai!
no jak widać mało wiem Ty wiesz za to wszytko, albo samurai albo SJ, sj w późniejszych modelach to oznaczenie kodowe, no ale ok niech Ci będzie, otwórz pierwszy lepszy katalog z częściami.
LJ80 cabrio LJ80V (van) LJ81 (pickup) SJ410 cabrio SJ410 Van SJ410 pickup SJ413 long SJ413 cabrio SJ413 Van Samurai.
SJ410 - F10A, SJ413 - G13A, Samurai - G13BA, + samuraie z G13A ze na rynek amerykański i różne dziwadła z Hiszpanii, Indonezji Australii itd. gdzie różniła się zazwyczaj nazwa, dalej już było JA
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
kolego nie ma zadnych oznaczen na masce.. jest tylko z prawej i lewej strony pod maska ( na blotnikach po stronie zewnetrznej) napis "SAMURAI" i to wszysto...:/
Ale macie Panowie problemy.
Wystarczy powiedzieć że kolega ma Samuraia produkcji hiszpańskiej na szerokim moście z silnikiem 1.3 na gaźniku.
A nie jakieś "SJ tysiąc pięćset- sto dziewięćset".
Poza tym jaka jest różnica między Samuraiem a "SJ Samuraiem" (o ile takie coś było)?
Bo wiem że:
Sj410- silniki 1000cm3
Sj413- silniki 1300cm3 (brak znaczka Samurai)
Samurai- Ma znaczek Samurai.
No jest problem bo nie możemy się dogadać to co kolega joj napisał zgadza się z moim modelem samurai Bo mam samurai i pisze dodatkowo jeszcze Sj700 , pierwsze myśli szły w stronę Hiszpana ale na całe szczęście mam japońca
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-07-22, 11:39
Jako posiadacz hiszpana, kłóciłbym się
Zresztą, po parunastu latach ciężko to ocenić - większy wpływ na stan egzemplarza mają raczej poprzedni właściciele i stopień, jakim dbali o samochód
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum