Wysłany: 2018-02-25, 19:30 Co myślicie o tym zestawie liftowym
Witam!
Jestem nowy na tym forum. Od tygodnia zostałem szczęśliwym posiadaczem Samuraia (1998 r 1.3 bez modyfikacji ) Przymierzam się do liftu zawieszenia i budy na allegro są gotowe zestawy zawieszenia i tu moje pytanie co myślicie np o czymś takim ???
http://allegro.pl/zawiesz...44.html#thumb/4
Wiem że na forum jest obszerny temat o lifcie ale opinii o tego typu zestawach nie znalazłem .
Wysłany: 2018-02-25, 20:31 Re: Co myślicie o tym zestawie liftowym
ludek napisał/a:
Witam!
Jestem nowy na tym forum. Od tygodnia zostałem szczęśliwym posiadaczem Samuraia (1998 r 1.3 bez modyfikacji ) Przymierzam się do liftu zawieszenia i budy na allegro są gotowe zestawy zawieszenia i tu moje pytanie co myślicie np o czymś takim ???
Wiem że na forum jest obszerny temat o lifcie ale opinii o tego typu zestawach nie znalazłem .
Wysłany: 2018-02-26, 10:40 Re: Co myślicie o tym zestawie liftowym
ludek napisał/a:
Witam!
Ja ci powiem dosadnie jak chłop chłopu w naszych stronach - niech se to wsadzą w dupe chińczykom u których kupują ten szajs a potem niech im na te wsadzone w dupe szpeje przykleją te naklejki kolorowe.
Ja kupiłem samuraja 8 lat temu i już miał takie resory z tej plasteliny, pękały przy cybantach przy normalnej jezdzie bez wielkiego palenia, ja dokupowałem nowe pióra u Mariusza i takim sposobem zrobiłem lesniki home made, :))) bo żadne pióro nie zostało po tym gównie. A wiesz co mnie najbardziej śmieszy ?że tacy świeżacy jak ty nabijają im kieszeń kupując to coś kierując się tylko kolorami naklejek:)))) sorry ale ja ich nie trawie , a znam jeszcze kogoś kto tam pracował teraz pracuje w innym warsztacie i opowiedział mi to i tamto. Moja rada zadzwoń do Mazura i on ci cos dobierze
Tak jak piszę Starscream , tani szajs z naklejką i zrobione ładne zachęcające zdjęcie zestawu . Z daleka od tego. Mazur i inni też zrobią ci taki zestaw jak na zdjęciu a będziesz zadowolony i nie będziesz żałował . Kontaktuj się a na pewno doradzą ci i dobiorą zestaw do twoich potrzeb i twojego autka :)
Napisz jaki rozmiar opon chcesz wsadzić? Od tego wiele zależy.
Jeśli nie chcesz przerabiać na sprężyny to poczytaj o ome i lovells.
Amory możesz dobrać z osobówek, albo kupić profandera, czy ome.
Każdy zestaw ma swoje wady i zalety.
o i właśnie o takie opinie mi chodziło Dzięki wam taki świeżak jak ja nie nabije im kieszeni , naczytałem sie właśnie opinii forumowiczów o tych markach o których wspomina woodek . Podoba mi się to co piszecie o resorach lovells w połączeniu z amorami od vitary i poldka . Jeśli chodzi o opony to muszę jeszcze sporo poczytać nie potrafię jeszcze dokładnie określić rozmiaru w który będę celował
wez numer do Mazura, zadzwon i powiedz co chcesz osiagnac. Otrzymasz tyle informacji ze glowa mala:) co prawda Mazur nigdy nie podejmuje decyzji za klienta ale wszystko tak Ci szczegolowo opisze co do czego ze bedziesz wiedzial co kupic
to masz/miales dobrze bo ja do Niego dzwonilem z 5 razy i doradzal aczkolwiek powiedzial ze decyzji za mnie nie podejmie. ale bardzo fajny facet:) Tobie tez mowil ze "HD to sa do latania"?
Wrzucam na szybko fotki które mam na telefonie , tak jak pisałem wcześniej samurai 1998 r 1.3 51kw wydaje mi się że nic nie było przerabiane . To co byście radzili z nim zrobic w sprawie zawiechy i opon ? Autko ma służyć do opalania w terenie ale nie chciał bym żeby jakoś drastycznie straciło właściwości jezdne tzn żeby po asfalcie szło w miarę ujechać
Wysłany: 2018-02-28, 10:56
ja tam się mało wyznaję, ale te resory wyglądają mi na dość płaskie. Jak je jeszcze dobije długim wieszakiem to mu się wywiną w drugą stronę. Ja bym jednak przyjrzał się jakimś zawieszeniom w lepszym stanie...
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Dokładnie, znajomy tak zrobił i 2 lata śmiga. Założył kopię Simexa w tym rozmiarze, dokupił wieszaki i upala auto na turystycznych rajdach. Co prawda teraz ma plany na inne zawieszenie ale na aktualnym auto jeździ, skręca.
Fakt że dłuższe wieszaki mogą dobić aktualne resory, a póki co mają jakąś wartość - ja po zamianie na podwyższane bez problemu swoje sprzedałem przez olx i część pieniędzy zainwestowana w nowe się zwróciła, no ale sprzedałem jeszcze w stanie nadającym się do jazdy i nie całkiem płaskie :p
_________________ Samurai 1.3 (1992r), Lovells +2 cale, XTR 12000 speed, simex 235/70 i coś tam jeszcze.
I tak chyba zrobię założę opony w rozmiarze o którym piszecie prawdopodobnie mt i wieszaki a co do wieszaków jakieś konkretne polecacie czy poprostu dowolne z alledrogo ?? Jeśli resory które mam okażą się za biedne to pomyślę wtedy o zmianie na coś konkretnego (w takim wypadku nie stracę chyba nic prócz troszku czasu ?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum