Nie będę Ci pierdół opowiadał, a nie pamiętam.
Zadzwonię dzisiaj i się dowiem, tylko pałąki gięte.
[ Dodano: 2016-05-12, 09:56 ]
Tak jak obiecałem, zadzwoniłem.
Irek za pałąk główny, dwa boczne, i łącznik przedni chce 600 z materiałem.
Przykro mi, kiedyś giął mi to za 0.7 whisky, niestety już nie chce.
Nie pomogę. Sorki
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2016-05-12, 23:12
też dzwoniłem. z tego co mówił to nie maja gotowych schematów klatek bo ostatnią zew robili z 10 lat temu a teraz tylko wewnętrzne - także przesłał mi schemat do naniesienia wymiarów - gną z 48x2,5 podobno 2 x wytrzymalsza niż 45x2,5 e235n z centrostalu. Poważniej zastanawiam się nad zleceniem ale 2 bocznych i jednego głównego, rozpórkę zrobie sam i resztę. Trochę sporo 6st ale może vat się uda ominąć i taniej będzie :D
stachura44 napisał/a:
w kazdej firmie w ktorej maja odpowiednie maszyny i kumatych ludzi zrobia "prawdziwa klatke "
[ Dodano: 2016-08-21, 15:19 ]
z reszta w domu tez mozna zrobic prawdziwa klatke ;)
Dokładnie tak, ale Ireco znam od początku zresztą Kałużę również (ale jego kejdze nie leżały mi nigdy)
Irek zabudowywał dla nas stalówki, Cr-Mo, jak również gotowe sety sparco czy custom cage.
Sam wielokrotnie wstawiałem rurki na i do Samców, a jak zerkniesz na "wisła-rolka-trial" Youtube to tam masz mój montaż.
Jedyny mankament jest taki że jak zabudujesz osobiście to brak homologacji, z tym że to i tak nie problem, bo klatki nie wolno posiadać w aucie cywilnym
A idąc dalej, jesteśmy jednym z niewielu krajów który w przepisach nie uwzględnia aut przeznaczonych do sportu i tak na 100% to żadne z tych aut nie powinno mieć dopuszczenia do ruchu ulicznego ze względu na całkowitą niezgodność z homologacją.
Niestety, znając myślenie naszych wspaniałych jeszcze długo się nic nie zmieni w materii ujęcia "rajdówek" jako osobnej kategorii pojazdów.
Powiem tak, klatka w aucie super sprawa jak będziesz jeździł zapięty w pasach i w kasku, alternatywna zewnętrzna to potencjalny zabójca pieszych.
Lubię mieć pałąk tylny w aucie bo daje pewność, uwielbiam kolce w zimie bo uratowały życie mojej ładniejszej połowie, niestety gówniane przepisy zabraniają jednego i drugiego.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum