Wysłany: 2017-02-23, 19:04
Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego piszę tutaj.
kilka tygodni temu na allegro były nowe amortyzatory skrętu do Samuraja po około 160 pln
nie potrafię jednak tego odszukać. Może ktoś z Kolegów ma namiary na tego sprzedawce i mógłby sie ta wiedza podzielić - z góry dziekuje.
Interesuje mnie tylko oryginał, nie chcę wchodzić w amory od W124 czy jeepa.
Wysłany: 2017-02-23, 20:29
nie wiem na ile był oryginalny ale był dedykowany do Samuraja.
Nie mam wielkiego parcia, poczekam jeszcze trochę. A skąd pewność że ten za ponad 200 jest oryginalny? Są też po ponad 400 i 500 pln
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2017-02-23, 21:53
Jak zawieszenie ok.to amortyzator zbędny.Chyba że opony nalewki niewyważalne i spaprane zawieszenie oraz układ kierowniczy.Tego amortyzator nie uleczy-nawet za 500 zł.
Wysłany: 2017-02-23, 22:00
Zawias napisał/a:
Jak zawieszenie ok.to amortyzator zbędny.Chyba że opony nalewki niewyważalne i spaprane zawieszenie oraz układ kierowniczy.Tego amortyzator nie uleczy-nawet za 500 zł.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2017-02-23, 22:03
W zmocie nie mam wcale,a w samcu na resorach amor z merca (oczywiście oryginalny amortyzator skrętu).Za 200 zł kupuję 3 sztuki. Samurai Serwis jak dłużej posiedzisz w off-road to się sam przekonasz jaki wałek.
Przydaje sie. Jak nie masz wspomagania to koniecznie, gdyz bedzie przejmowac troche sily i nie bedzie tak odkrecac mocno kierownicy w terenie jak wpadniesz w koleine. Tak samo dragania ukladu wystepujace telepaniem kierownicy troche zlagodnieja. Nie jest to lek na wszystko ale lepiej z niz bez ;) Najczesciej chlopaki wkladali od jakies xjta bodajze. Wystarczylo tuleje rozwiercic czy cos w ten desen.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-02-24, 15:07
pacmano napisał/a:
Przydaje sie. Jak nie masz wspomagania to koniecznie, gdyz bedzie przejmowac troche sily i nie bedzie tak odkrecac mocno kierownicy w terenie jak wpadniesz w koleine. Tak samo dragania ukladu wystepujace telepaniem kierownicy troche zlagodnieja. Nie jest to lek na wszystko ale lepiej z niz bez ;) Najczesciej chlopaki wkladali od jakies xjta bodajze. Wystarczylo tuleje rozwiercic czy cos w ten desen.
o wiedzący! Wy mnie powiedcie, czy przy wspomaganiu taki amor ma sens. Fabrycznie przy wspomaganiu nie było, ale mnie kusi żeby dołożyć - tylko nei wiem czy jest po co.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum