Podobno z jimniego to to samo co samurai. Przy pionach w dol musialem gasic auto i na samej wyciagarce zjezdzac bo zaraz sie kontrolka zapalala od oleju. Na trawersie bokiem i pod gore bylo ok.
potwierdzam smok z vitary się nie mieści. Miska z vitary jest tak z 3x głębsza w tej płytszej części niż ta balenowska
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Od samuraia, możliwa jest konieczność delikatnego podszlifowani bloku silnika.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Wrzuciliśmy silnik . Flansza od Kuriana pasuje idealnie :) Dzięki wielkie!!!!!
Miejsca na chłodnicę z baleno bez cięcia i tak nie ma ... Będzie z Samuraja.
Rozrusznik chyba ktoś wymienił już wcześniej w naszym samim. Nie mamy pojęcia od czego jest ale większy niż ten z Baleno i pasuje idealnie. To miła wiadomość.
Gorzej że przy walce ze śrubami i innymi przeciwnościami przy rozmontowywaniu rozrządu spadł nam pasek. Czy ktoś z Was ma w Baleno na górnym kole 2 nacięcia i oznaczenia I i E (i to wlot , e wylot to tyle internet mówi) Ale na bloku jest 1 nacięcie a na kole 2. Ma ktoś pomysł o co chodzi?
[ Dodano: 2017-05-16, 14:00 ]
Czy ktoś z Was wsadził jakiś inny kolektor wydechowy albo ma pomysł od czego pasuje? Nie mogę nigdzie znaleźć od gv 1,6 16v....
Pytanie do znawców tematu.Swap beno 1.6 na cewkach.Próbował ktoś dać sygnał vss z impulsatora metromierza czy bez tego sygnału bedzie ok i nic nie bedzie świecić
_________________ 1.6 baleno 33 silver springi klatka KAM locker takie tam
Pytanie do znawców tematu.Swap beno 1.6 na cewkach.Próbował ktoś dać sygnał vss z impulsatora metromierza czy bez tego sygnału bedzie ok i nic nie bedzie świecić
Ja przy swapie z gaźnikowego 1.3 założyłem licznik od samuraja na wtrysku (on ma impulsator w liczniku) i z licznika dałem vss na kompa silnika :)
_________________ Sami 1,3BB 16v, 1:6,5, simex 32"
Obrotomierz wyciąłęm tarcze baleno i przykręciłem do obudowy samuraja - pasi :D
Wyciąłem za blisko cyfr i jedna żaróweczka lekko oślepia - mogłem to zrobić dokładniej.
_________________ Sami 1,3BB 16v, 1:6,5, simex 32"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum