Ja chcę sprzedać tego Samuraja. Jakby ktoś szukał to zapraszam. Cena do negocjacji . Jak ktoś przyjedzie to z pewnością się dogadamy. Zmieniam pracę i muszę mieć coś bardziej cywilnego na dojazdy.
Ja chcę sprzedać tego Samuraja. Jakby ktoś szukał to zapraszam. Cena do negocjacji . Jak ktoś przyjedzie to z pewnością się dogadamy. Zmieniam pracę i muszę mieć coś bardziej cywilnego na dojazdy.
czerwony smok kupiony, mechanik potwierdził dobry stan, do wymiany łożysko koła tylnego, linka prędkościomierza i na zaś zestaw naprawczy kul. Troszkę blacharki trzeba liznąć - też na zaś. teraz kwestia opon i zawieszenia oraz innych dupereli. Na początek myślałem założyć 205/70/R15 MT a zawieszenie potem przerobić na Mazurowe, bo na 100% wjedzie zderzak na przód i tył, z czasem może winda na przód. Jaki jest maksymalny rozmiar kół do których nie trzeba ciąć budy i na jakim odsadzeniu musi być założony kapeć?
zanim kupisz liftowy zestaw zawieszenia na resorach przeanalizuj czy nie lepiej wyjdzie od razu zrobienie springa
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
co do sprężyn, to nie wiem czy ma to wielki sens,bo nie będę (póki co, chyba) pakował się w jakiś super-ciężki teren a jak już, to lepiej kupić Jimny niż Samka spawać. Na chwilę obecną opony są priorytetem, choć nie powiem, budżet ma zapas,żeby wsadzić wszystko na raz i nie wiem czy tak nie zrobię
bo nie będę (póki co, chyba) pakował się w jakiś super-ciężki teren
Każdy tak mówi tylko opony , póżniej większe opony i trochę trzeba podnieść podciąć,zawiechę przerobić itd..
ostatecznie widzimy w opisie zmota...mechanik..koła 33 cale
_________________ samurai 88 sprężyny ,14,16v,wspomaganie i inne graty
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-12-28, 16:49
szymon.w napisał/a:
bo nie będę (póki co, chyba) pakował się w jakiś super-ciężki teren
Każdy tak mówi tylko opony , póżniej większe opony i trochę trzeba podnieść podciąć,zawiechę przerobić itd..
ostatecznie widzimy w opisie zmota...mechanik..koła 33 cale
Święte słowa, ja jak swojego kupiłem 3 lata temu to miał być najwyżej lajtowy teren i AT'eki. Apetyt rośnie w miarę jedzenia
Proszę o opinie forumowiczów, może ktoś już był i oglądał ten samochód.
Zastanawiam się nad ceną no bo trochę wysoka, no ale porządnego remontu nie da się zrobić tanio.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2016-01-02, 00:09
Jak za tą cenę to chociaż resory by wymienił na dobre a nie takie płaskie jak naleśniki. Jeżeli remont zrobiony dobrze to cena wg mnie powinna być pomniejszona o cenę nowych resorów. Wiem ile kosztuje kapitalny remont Samuraia bo sam niedawno taki skończyłem i wydałem łącznie z samochodem ze 20tyś na wszystko więc jeżeli dobrze blacharka zrobiona i ktoś chce mieć nie zmotanego samca to myślę że warto obejrzeć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum