Są różne, w twojej są trójkątne wcięcia po bokach na górze, uchwyt do wężyka. W tej o którą pytam charakterystyczny jest pasek na górze pomiędzy 'żeberkami' a korpusem chłodnicy.
W samurajach starszych były montowane całe metalowe chłodnice w nowszych z tworzywa + radiator aluminiowy, miedziany lub mosiężny. Różnią się wyglądem i chyba pojemnością. Co do problemów z chłodzeniem przyczyną jest zamulona chłodnica, trzeba ją oczyścić z osadów wewnątrz i błota z zewnątrz i jeśli wiskoza jest sprawna to wszystko śmiga dobrze zimą grzeje, latem chłodzi. Oczywiście zimą nie grzeje tylko ogranicza chłodzenie z resztą każdy wie jak to działa.
Jaką twoją? Zapłacona, to już moja
Jak by było coś nie tak, to pierwszy byś się dowiedział, jeszcze jej nie zakładałem bo chcę 'udrożnić' nakrętki do mocowania plastikowej osłony, a nie było kiedy.
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2012-09-18, 16:52
Ja tę plastikową osłonę mam zamocowaną na górną prawą (pasażera) śrubę (jedną z 4).
Trzyma się i nie ma bata, żeby wyskoczyła, dodatkowo zabezpieczają ją wytłoczenia w chłodnicy, o które właśnie się ta osłona blokuje.
To nawet na trytrytki można zamocować, ale jak mam chłodnicę luzem, to szczytem lenistwa było by nie wykręcić czterech zerwanych śrub i zamocować plastik jak konstruktorzy wymyślili
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum