Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Opona 35x11,5x15 Silverstone
HattoriHonza 
rozgadany

Wysłany: 2012-07-19, 00:33   

Dobrze. Ale jeśli mam do przejechania bagno, to potrzebuję prędkości. Jeśli jedynka to za mało, bo się zawieszam, topią - próbuję przejechać na dwójce. Udaje mi się, ale pod koniec mam już ledwo co pędu, tak obroty spadły. Nieważne, że wjechałem mając jakieś 5k - więc moc była. Jakby bagienko miało 2 metry wiecej, to bym nei wyjechał, bo brakuje mocy. A silnik napewno jest w dobrym stanie, jest półroku po KAPITALNYM remoncie, ciśnienia trzyma. Zapasu mocy nie ma i tyle w temacie. Jak to mówią z gówna bata nie ukręcisz.
Kolejna rzecz, to na 29" jedynka na triale jest delikatnie za szybka. Nie mówię, że nie wyrabiam, daję radę - ale jakby była wolniejsza byłoby lepiej. Na 31" już pewnie jest zdecydowanie za szybko.

Swoją drogą:
http://www.youtube.com/watch?v=4JSstK_NjjM

To ta suzuka?

Hałas 
Specjalista
GaDzik evo I

Wysłany: 2012-07-19, 01:11   

może mamy inne pojęcie mocy ale przy 29' AT Srajtek jej już zwyczajnie niema (przy pożyczonym simexie była tragedia z mocą-za 1-ce się zamulał)
nie wyobrażam sobie 31' na seryjnych gratach...

Maykim 
świeżak

Wysłany: 2012-07-19, 16:05   

podłączę się do tematu
co sądzicie o tej oponce i cenie
http://www.max4x4.pl/31105r15-spider-p-103.html

wejść na pewno wejdzie i nie będzie ocierać tylko silnik czy da rade bo mam 1.3 na gaźniku ponego

HattoriHonza 
rozgadany

Wysłany: 2012-07-19, 18:32   

31 za duża. Celuj w jakieś 29" raczej. Ja mam i uważam, że jest to absolutny racjonalny MAX na stockowy 1.3 i reduktor 1.3. JAk ktoś uważa inaczej, to jest masochistą :P

Qwai 
stały bywalec
Fascynaci 4x4

Wysłany: 2012-07-20, 12:33   

31 bez zmiany reduktora nie polecam z 4,16 jest bardzo ok ale właśnie zastanawiam się nad sprzedażą i zakupem większych :-D
Miałem kiedyś Glob-gum teoretycznie miału 30 cali a w praktyce jakieś 28,5 poza tym były strasznie śliskie na mokrym :-/

Odpowiedz do tematu