Dobrze. Ale jeśli mam do przejechania bagno, to potrzebuję prędkości. Jeśli jedynka to za mało, bo się zawieszam, topią - próbuję przejechać na dwójce. Udaje mi się, ale pod koniec mam już ledwo co pędu, tak obroty spadły. Nieważne, że wjechałem mając jakieś 5k - więc moc była. Jakby bagienko miało 2 metry wiecej, to bym nei wyjechał, bo brakuje mocy. A silnik napewno jest w dobrym stanie, jest półroku po KAPITALNYM remoncie, ciśnienia trzyma. Zapasu mocy nie ma i tyle w temacie. Jak to mówią z gówna bata nie ukręcisz.
Kolejna rzecz, to na 29" jedynka na triale jest delikatnie za szybka. Nie mówię, że nie wyrabiam, daję radę - ale jakby była wolniejsza byłoby lepiej. Na 31" już pewnie jest zdecydowanie za szybko.
może mamy inne pojęcie mocy ale przy 29' AT Srajtek jej już zwyczajnie niema (przy pożyczonym simexie była tragedia z mocą-za 1-ce się zamulał)
nie wyobrażam sobie 31' na seryjnych gratach...
31 za duża. Celuj w jakieś 29" raczej. Ja mam i uważam, że jest to absolutny racjonalny MAX na stockowy 1.3 i reduktor 1.3. JAk ktoś uważa inaczej, to jest masochistą :P
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Cze 2012 Posty: 156 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-20, 12:33
31 bez zmiany reduktora nie polecam z 4,16 jest bardzo ok ale właśnie zastanawiam się nad sprzedażą i zakupem większych
Miałem kiedyś Glob-gum teoretycznie miału 30 cali a w praktyce jakieś 28,5 poza tym były strasznie śliskie na mokrym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum