Co do wwa to ja ze swoim wałem bawiłem się u kolegi w warsztacie na Wawrze i wszystko ładnie poszło, niedaleko przy Czecha koles zajmuje się wałami, ale to droga zabawa z tego co się orientuję.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-09-20, 21:16
"Zdjęcie poglądowe", więc pewnie tylko chciał pokazać, w którym miejscu są u niego segery
Ciekaw jestem zdjęcia konkretnego egzemplarza, czy to jakiś dorabiany, czy był jednak jakiś kolejny typ wału
Wysłany: 2011-09-21, 22:09
Panowie wszystko juz zrobione tak więc spokojnie moge jutro wyjeżdzac na rajd polski ;)ale nie miałem jak dzis zrobić fotek :(
Dostałem takie krzyżaki w jednej z hurtowni w warszawie po przypadkowej pomocy mojego kolegi z krakowa ;)))
Rzeczywiście mam krzyzaki gdzie zabezpieczenia są od środka
Do dnia dzisiejszego mój kolega myślał ze też ma jakąś samoróbe ale skoro i ja tez mam od środka i mozna dostać taki krzyżak w sklepie to musiały takie wychodzić po 97 r.
Tak wiec jak ktos bedzie miał podobny problem niech sie nie martwi ze ma samoróbe ;DDDD
Wychodzę z domu koło 6:30 a wracam w okolicach 21-ej i odrobinę mi nie po drodze żeby się pod auto na mrozie rzucić...
A chciałem w sobotę zrobić... ( pierwszy wolny dzień )
Ale jakoś sobie poradzę, dogadałem się że wezmę dwa i nie pasujący zwrócę...
Pzdr
Z tego co się dowiedziałem to ten drugi jest praktycznie nie rotujący ( nie sprzedaje się )
"...Jimny Krzyżak wału napędowego SUZUKI SAMURAI SJ410 42,80x25,00 / JEEP 4 cyl. LJ80/ RONTE 360; LC10/20/50... " opis IC
Z tego co się dowiedziałem to ten drugi jest praktycznie nie rotujący ( nie sprzedaje się )
"...Jimny Krzyżak wału napędowego SUZUKI SAMURAI SJ410 42,80x25,00 / JEEP 4 cyl. LJ80/ RONTE 360; LC10/20/50... " opis IC
Krzyżak samuraia jest zupełnie inny niż jeepa i zupełnie inny niż LJ80.
Super profi opis...
Wysłany: 2013-03-26, 18:08
kolego te drugie to do samtany inne były. kamienie zawsze 25 a wysokosc zaczyna si od 63,8a konczy na 65. pasuja wszystkie a roznica polega na tym im wyzszy to ma cieńsze zegery zabezpieczajace:)
kolego te drugie to do samtany inne były. kamienie zawsze 25 a wysokosc zaczyna si od 63,8a konczy na 65. pasuja wszystkie a roznica polega na tym im wyzszy to ma cieńsze zegery zabezpieczajace:)
Mylisz się z tymi "kamieniami" (pierwsze słyszę takie określenie )
Są 23,8mm i 25mm. I nie ma zasady czy santana czy japończyk.
Wysłany: 2013-03-26, 21:49
takie okreslenie slyszalem juz pare razy miedzy innymi w inter carsie i u goscia co regeneracja wałow sie zajmuje. a szklanki koledzy to tak okreslaja tuleje umieszczone w bloku w ktorych tloki lataja:) a co do grubosci zegerów- mam pozakładane krzyzaki 65 a miałem 63,8 i wystarczyło ciensze zegery dac ,wiec sie nie myle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum