Wysłany: 2011-04-02, 00:40
Myślę ze łatwiej : demontaz wałów , skrzyni , montaz nowej tarczy AISIN montaz skrzyni i walow silnik zostaw niech se leży :)ja tak robie ok 30-40 min kup do kompletu tez nowy docisk i łożysko radze też nasmarowac podzespoły os od łozyska oraz slizg od łożyska sprzegła zakup tez łożysko wałka sprzegłowego to małe które jest w wale korbowym gdybys miał troszkę wiecej czasu polecam spiekowa tarcze :)
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-04-02, 15:45
wlasnie tak zrobilem ze skrzynie sama wyujołem nie ruszajac silnika ,
w tarczy sprezynki były popekane, ale to podejrzewam ze przez to ze 4 lata nikt go nie odpalał
slavok a cos trzeba przerabiac wsadzajac od poloni??
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2011-05-10, 09:37
No wlasnie kupilem w tej firmie tarcze sprzegla 4 segmetowa oczywiscie (spiek) sam sie udalem po nia bo z Gliwic mam blisko jakies nie cale 70 km. Pozniej dokupilem docisk nowy i lozysko oporowe . Poskladale w niedziele i powiem nie to same auto ale jeszce w terenie nie jedzilem wiec opisze doznania z jazdy w sobote. Ale moge polecic ta firme pasuje tarcza sprzegla do seryjnego docisku idealnie Koszt to jakies 440 zl za czesci plus wymiana ale mnie nic nie kosztowala bo sam to zrobilem proste jak budowa cepa
Jeżeli skrzynia nie chce mi wejść na miejsce (zatrzymuje się jakies 2-3cm przed silnikiem) to może być czymś jeszcze spowodowane oprócz złego wycentrowania ?
Zrobiłem sobie przyrząd do centrowania z śruby 10 i owinąłem taśmą więc powinno być ok
Jakieś porady ?
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-05-19, 19:31
tytus a łozysko ci nie spada bo mi spadło i sie wkorwiałem tylko zobacz
[ Dodano: 2011-05-19, 19:32 ]
a jak nie to nie weszło ci na frezy i bedizesz musiał wałkiem krecic i ja wpychac powinna wejsc jak jest dobrze wycentrowana
Łożysko wymieniłem i siedzi cacy. Też kręciłem wałkiem i nie idzie Niby wycentrowane jest bo dalej mogę wsadzić ten mój wzornik do centrowania i wchodzi idealnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum