Wysłany: 2014-06-18, 11:56
lopes1987 napisał/a:
Pany, próbował ktoś kiedyś wkładać sprężyny z passata b3/b4 do samca na tył???
Trochę obok tematu jak zwykle ale może to da jakiś obraz:
Maror napisał/a:
Mam na sprzedaż 2 sprężyny typu miniblock z Passata B5 tył. Są bardzo mocne, do mnie na leciutki tył okazały się za twarde ale dla kogoś na przód z dieslem i wyciągarką myślę że będą bardzo dobre.
A z b3/b4 miał na handel Maver więc może coś powie:
Maverick napisał/a:
Jak w temacie. ([S] komplet (dwie sztuki) sprężyn tył passat b3/b4 kombi)
Nowe sprężyny nie jeżdżone.
Są na nich jedynie ślady przymiarek, pod kielichy do Samuraia.
Didymos napisał/a:
Z przodu mam wsadzone tylne sprężyny od passata b3/4 kombi.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2014-06-18, 12:10
pacmano napisał/a:
Od dzisiaj juz nie musicie korzystac z opcji szukaj. Piszcze po prostu do Sama co trzeba znalezc ;)
Heh, ale Lopes po prawdzie pyta precyzyjnie o coś innego i np. to, że Didymos ma b3 na przodzie to pewnie wie bo nawet w tym temacie się wymieniali poglądami. Więc moja ingerencja sprowadza się jedynie do zrobienia zamieszania jak w większości przypadków ;)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Właśnie chodzi mi o tył, bo wydaje mi się że focus trochę za miękki. co do passata to mam tak przód i do tego amor tył vitka, można powiedzieć, że to prawie standardowy zestaw
ja stosuje do przodu od bmw 5, tej starej z okrągłymi światłami i do tego tylne amortyzatory gazowe od vitary, a tył na felicji i amortyzatory od traffica olejowe
Ja mam tył sprężyny i amory Vitary(razem z całym mostem).
Daje radę (komfort nie do porównania), ale skok zawieszenia nie powala (ja nie chciałem mieć za wysoko bo mam body lifta)
Też nie chcę by stał za wysoko ( idealne dla mnie to pomiędzy manual, a prawie 2cale, na pewno wiesz, o czym mówię.
Ważne by komfort jazdy był dobry, auto w miarę sztywne, wykrzyż wystarczy w granicach 2” na resorze.
Mam 4 szt wahaczy tylnych od Vitki – w razie potrzeby je przedłużę i dołożę jakiegoś pana sierżanta.
Myślę o założeniu amorków Rancho z regulacją twardości.
Dobrze będzie?
Pozdrawiam
_________________ Arek
Życie jest jak muzyka.
Przestrzeń między nutami jest ważna jak nuty.
Wahacze od vitki z tyłu pasują w oryginalne mocowania od resorów (w przypadku mostu z Vitary przespawywałem mocowania amorów/wahaczy przy moście-były za szeroko, mocowania sprężyn zostają-vitara i samurai mają w tym miejscu tak samo szerokie ramy)
Sierżant też Vitara - na tyle tani, że nie warto sobie rąk brudzić
Ja mam jeszcze z przodu resory ale jestem mega zadowolony z przeróbki.
Nie mam na razie czasu zabrać się za przód ale tam raczej myślę o radiusach+panhard (wydaje mi się, że najprostsze rozwuiązaie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum