Wysłany: 2011-03-13, 12:09
Panowie, dopiero zaczynam przygode z samurajem.Mam pytanie - jak sie robie przespawanko felg z kólkami, chodzi mi w jaki sposob wyciąć srodek bo wspawac to juz dam rade
_________________ Samurai 1.3 86r. MARIX Puma 215x75x15 ,Lift na resorach HD od Mazura . Bytów woj. Pomorskie, Arka Gdynia Fan !
Jak popatrzysz na wewnętrzną stronę felgi to zobaczysz tam fabryczne spawy. Bierzesz klucz elektryczny (gumówka ) i heja. Później już tylko spawasz. Pytanie tylko czy jesteś w stanie zespawać to tak żeby felga nie miała bicia.
[ Dodano: 2011-03-13, 14:40 ]
Najlepiej/ najtaniej/ najbezpieczniej jest kupić trójkąty i przespawać tylko wentyle.
Trzeba szukać. Co jakiś czas pojawiają się w cenach 400/500zł za komplet. Jeszcze jest druga opcja. Kup dystanse. Dość dobre rozwiązanie ponieważ wtedy
nie musisz kupować kilku kompletów odsadzonych felg (jeśli masz np. MT, szosówki i zimówki).
Im bardziej czytam to forum tym bardziej uświadamiam sobie jaki lewy jestem. A jak jest w oryginale?? Ile cali?? Jaka szerokość. Zmieniłem resory, amorki i trze mi opona o resor. Koła mam oryginalne kółka opony też.
\
Yabu wielkie dzięki a czy dystanse mogę zastosować z felgami okrągłymi ?? I czy 30mm dystans wystarczy?? Porównując odwrócony trójkąt do felgi z kółkami + dys. 30mm, która opcja bardziej poszerzy auto ??
Dystanse możesz zastosować do każdej felgi. Co do poszerzenia to odwrócone trójkąty powinny wyjść podobnie jak zwykła felga samuraiowska + dystans 30mm.
Co do doboru dystansu musisz sobie zadać czytanie czy chcesz mieć koło równo z oryginalnym nadkolem (w świetle przepisów koło nie może wystawać poza obrys pojazdu i jeśli wystaje to odbiorą Ci dowód rej.) Czy też założysz duży dystans i poszerzysz nadkola/ wymienisz je na pasy transmisyjne.
opony jakie będę chciał zmienić to 215. Ale to za kilka miesięcy tymczasem muszę coś zrobić bo obciera przy skręcie. Znasz może kogoś, firme itp. która w przystępnej cenie jest w stanie zrobić blacharkę??
W przystępnej cenie to raczej żadna firma Ci blacharki nie zrobi. Najlepiej jakbyś miał możliwość ściągnięcia budy u siebie/znajomego i samemu coś pokombinować.
Zawsze możesz porozmawiać z kolesiami z Samurai Serwis ( http://www.samurai-serwis.pl/ ) czy by nie zrobili blachary ale pewno skasują Cię ze 2/3 tys.
kupowałem u nich amorki, sympatyczni - tak się wydaje. W tym problem, że nie mam gdzie zrobić samemu, z drugiej strony nigdy nie bawiłem się w blacharkę czy malowanie. A jak sądzisz leprze dystanse czy może kupić trójkąty??
Dystanse mają takiego plusa że jak masz kilka kompletów felg (zimówki, letnie i np. MT) to nie musisz kupować 3 kompletów trójkątów na różne opony tylko zakładasz dystans i wszystkie fele masz poszerzone.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum