ale na razie nie mam gdzie tego robić dopiero na jesień będę miał nowy garaż i będę mógł się na tym skupił a na dworze to zimno żeby robić :) ale mi ogniem jebną sami teraz patrzyłem czy iskra jest hehe aż mi brwi opaliło :)
heheh dobrego złe początki ...
sprawdź świece ( znaczy wymien) kable , kopułkę itp , wymień rozrząd oleje ... zrób sobie mały pakiet techniczno-startowy
czekam na wypłatę 8 będzie i się biorę a rozrząd był wymieniany tak kumpel mechanik ocenił i znalazł na obudowie nawet naklejkę z przebiegiem 6800 a teraz ma 8500 czyli 1300 km temu :)
[ Dodano: 2013-04-03, 09:13 ]
oczywiście fura wczoraj odpaliła i jeździłem :) poodkręcałem świece przetarłem i poszedł :)
_________________ Resor OME +2, Wieszaki czeka na nowe opony :)
Wysłany: 2013-04-03, 12:09
arekbusko napisał/a:
czekam na wypłatę 8 będzie i się biorę a rozrząd był wymieniany tak kumpel mechanik ocenił i znalazł na obudowie nawet naklejkę z przebiegiem 6800 a teraz ma 8500 czyli 1300 km temu :)
[ Dodano: 2013-04-03, 09:13 ]
oczywiście fura wczoraj odpaliła i jeździłem :) poodkręcałem świece przetarłem i poszedł :)
\
Kolego a ile masz "cyferek" na liczniku? bo może nie 1300 temu a 99999+ 1300 temu ;)
To nie moja wiedza, ale przez wielu powielana, więc chyba prawdziwa.
Nigdy nie POWIELAJ krazacych plotek ,nawet jezeli od paru osob slyszales..
Robiles albo byles przy tym jak robili ,widziales ,doswiadczyles to sie udzielaj ,bo jak cos sie okaze nie prawda to beda na tobie koty rwac
[ Dodano: 2013-04-05, 00:01 ]
A orientujecie sie moze czy viatrowski silnik rowniez jest bezkolizyjny ?? ?? ?? (1.6 8V jezeli cos to ma zmienic)
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2013-04-05, 00:36
Tak, tylko, że wszyscy których się zapyta to albo mówią, że jest bezkolizyjny, albo że nie wiedzą. Skoro nikt nie mówi, że to jest typowy, kolizyjny silnik, to chyba można powielać powyższą informację, nie?
Wysłany: 2013-04-05, 09:16
kaczmarr_ napisał/a:
Robiles albo byles przy tym jak robili ,widziales ,doswiadczyles to sie udzielaj ,bo jak cos sie okaze nie prawda to beda na tobie koty rwac
Sorry Kaczmarr_ ale forum dyskusyjne ma to do siebie, że pojawiają się różne informacje. Tak samo z resztą cały "internet" jest kopalnią wiedzy jakiej ludzkość nigdy nie miała wcześniej, ale jakość tej wiedzy często pozostawia wiele do życzenia. Bezkrytyczne jej łykanie to moim zdaniem objaw "odmóżdzenia", a dodatkowo zwalanie później winy za to "odmóżdzenie" na innych to już w ogóle klasyka gatunku... Najczęściej na forum wskazuje się drogę (padła sugestia, że bezkolizyjny) którą trzeba samemu zweryfikować (yenko np. zaglądał do silnika) albo poszukać innych opinii. Takie moje zdanie.
Skoro uwazasz ze forum ma cie tylko upewnic w "twojej" niewiedzy na dany temat -w tym przypadku ze silnik jest CHYBA bezkolizyjny -a ty mimo wsyzstko musisz sam dochodzic tego czy jest bezlokizyjny czy jednak nie jest ,to powiedz mi jakis sens ma forum?
Forum jest po to zeby zaczerpnac wiedzy ,a jezeli ty jestes zdania ze kazdy post ktory pojawia sie na forum to 50/50 procent prawdy i mimo wszystko samemu trzeba rozbebeszyc silnik to zadne forum nie ma sensu bycia i jest tylko zbednym "zlodziejem czasu" bo i tak NICZEGO sie nie dowiesz
Przyklad: kola 32cale wejda ci do seryjnego samca tak na 50%.. Sam musisz zwerfikowac
Idea forum jest taka ze tutaj wypowiadaja sie zwyczajni ludzie ktorzy czegos sie podjeli ,zrobili to i zdaja relacje z tego ,a nie wroza z fusow ze dziadek babci od strony stryjka mowil ze silnik jest bezlolizyjny ,bo mu sie tak wydaje
Przyklad: probowalem wsadzic kola 32cale do seryjnego samca -nie da rady ,bo kola nie mieszcza sie we wnekach
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Wysłany: 2013-04-05, 11:14
Kolego z całym szacunkiem - nie rozumiemy się. Podajesz kolejny przykład swojej indolencji (wcześniej chyba próbowałeś wsadzić sprzęgło vitarowe pod skrzynie samuraia (?) ) i masz pretensje do całego świata, że Cię oszukał... Problemem nie jest dostępność wiedzy i informacji, a umiejętne z niej korzystanie. Jeśli nie jesteś w stanie ocenić samodzielnie wiarygodności informacji to faktycznie koncepcja forum dyskusyjnego winna być zastąpiona forum encyklopedycznym (nie mylić z Wikipedią, bo tam też wiedzę tworzą użytkownicy).
Kiedyś krążył taki dowcip:
Gość w stroju Świętego Mikołaja zaczepia kogoś na ulicy i szepcze mu do ucha: jestem św. Mikołajem, jak zrobisz mi dobrze to spełnię Twoje życzenie. Gość na to: nie no stary, nie wypada św. Mikołaj: no weź no, raz dwa i spełnię każde Twoje życzenie Gość: no dobra i poszli na stronę. Po wszystkim Gość mówi no to teraz chciałbym... a św. Mikołaj dopinając rozporek taki duży, a w św. Mikołaja wierzy...
Dobrze ze na forum jest Filozof.. Przypomina mi sie moj nauczyciel W-F.. On tez mial swoje ulubione wyrazenie.. "infantylny" i wiecznie je powtarzal
Owszem uwierzylem w sprzeglo od vitary ,bo sobie przemyslalem sprawe ze wieksze sprzeglo= wieksza wytrzymalosc itp.. A nikt dalej nie pisal ze to NIE PASUJE ,a ja nie majac rozlozonych wtedy jeszcze samochodow nie mialem jak sprawdzic srednic kol i miejsca w dzwonie sprzegla -czy ja obwiniam za to caly swiat? Nie.. Jedna osobe ktora to napisala
"Problemem nie jest dostępność wiedzy i informacji, a umiejętne z niej korzystanie" wsadz sobie i poskacz troche z tym -przeczytalem dostepna informacje ,zastosowalem sie do niej i zostalem ze sprzeglem na polce
Ale to wina wlasnie takich nadwyraz tolerancyjnych ludzi jak ty ,ktorzy zamiast karcic za brednie twierdza ze na forum pisac sobie mozna co sie rzewnie podoba bez jakich kolwiek konsekwencji ,a jak juz znajdzie sie ktos kto takiej blednej informacji zawierzy i sie do niej zastosuje to jest jego wina ,ze nie wiedzial iz to nie ma prawa bytu
Niechce ci zle zyczyc ale obys kiedys zawierzyl wypisanym glupotom ,poniosl jakies straty i wtedy moze zrozumiesz poszkodowanego i inaczej spojrzysz na krazace brednie po necie
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum