EGR - może zacznijmy od początku jest to zawór recyrkulacji spalin w silnikach z wtryskiem, nie zależnie jakim, zaczął być stosowany w celu poprawy jakości spalin a konkretnie w celu ograniczenia NOx-ów. ERG ma na celu podawanie do dolotu pewnej ilości spalin. W silnikach benzynowych jego zaslepienie, z naszego punktu widzenia ma same zalety, zmniejsza użycie paliwa, poprawia moc, i nie wpływa negatywnie na silnik. Bo ten dostaje czyste powietrze, "nie zatrute spalinami". No mogą być tylko podwyższone parametry spalin. Inaczej jest w klekotach, szczególnie takich nowoczesnych, bo EGR wpływa na temperaturę w komorze spalania, i wycięcie EGR-a w dieslu powinno pociągać za sobą zmianę mapy w ECU. Także w naszych samcach można go spokojnie zaślepiać i tylko będzie lepiej. Niestety jest to we współczesnych samochodach jedna z najbardziej psujących sie części. :) :) :)
Możecie wstawić jakieś zdjęcia jak to wykonać po kolei???? I pytanie czy macie w swoich samcach to zaślepione??? jeszcze raz prosze o instrukcje jak to zrobić.
EGR - może zacznijmy od początku jest to zawór recyrkulacji spalin w silnikach z wtryskiem,
W gaźnikowcach też jest spotykany egr
ps
Demot fajny.
[ Dodano: 2013-04-13, 22:22 ]
lopes1987 napisał/a:
Możecie wstawić jakieś zdjęcia jak to wykonać po kolei???? I pytanie czy macie w swoich samcach to zaślepione??? jeszcze raz prosze o instrukcje jak to zrobić.
lopes,
Napisałem - odepnij podciśnienie i po sprawie.
Jak nie masz manuala, to go sobie ściągnij.
Co mam rozumieć przez "odepnij podciśnienie" sory ale ja to za bardzo nie wiem która to dokładnie część,ten EGR więc prosze o wyrozumiałość i jakieś szczegóły.Co, gdzie, jak???
Co mam rozumieć przez "odepnij podciśnienie" sory ale ja to za bardzo nie wiem która to dokładnie część,ten EGR więc prosze o wyrozumiałość i jakieś szczegóły.Co, gdzie, jak???
czyli któro to ten EGR ten z napisem denso czy pod tym???
[ Dodano: 2013-04-15, 17:26 ]
W tym z napisem denso jest dwa cienkie węże jeden oznaczony literą P a drugi Q i jeden gruby od spodu. a to soś pod spodem ma dwa węże jeden grugy i jeden cienki. Które mam odłączyć?????????
Wysłany: 2013-04-15, 22:35
Kaliber pomocy jakiej udzielasz jest nieporównywalnie większy więc proszę bez zbędnej skromności i rumieńców bo jeszcze będę chciał się przytulać a konsekwencja zaraz po cierpliwości jak dla mnie to klucz do większości celów jakie sobie w życiu stawiamy. Koniec OT bo Slavok III Sprawiedliwy pokaże w końcu swe wiosenne oblicze :D
Szczerze nie wiem o co tam chodzi!!! Mógł by mi to ktoś opisać tak na prosty chłopski rozum?!?!?! Był bym bardzo wdzięczny i wkońcu dał bym wam spokój;-);-);-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum