140KM w samuraiu nie wytrzyma reduktor i mosty, no chyba że mosty od patrola lub LJ, znajmy przy 140KM rozwalił w tamtym roku ze 4 reduktory albo i więcej, wszystko było wzmacniane teraz ma 160KM ale reduktor zakłada z tego o pamiętam od LJ, jeśli diesla jakiegoś to mi się wydaje że 1,9 z vw golfa 110KM i to napewno robi, to bedzie mój następny silnik
W temacie reduktora , myślałem nad reduktorem od honkera.. na pewni jest pancerniejszy , podobne gabaryty i tylko z 5kg cieższy .. tylko ciekawe jakie ma przęełozenie i kosztuje 200-250 zł
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-06-11, 09:23
Honker ma wyjście na przedni wał po lewej stronie, do samca się ot tak nie nada.
W honkerze były stosowane co najmniej 2 rodzaje reduktorów - najczęściej spotykany, polski, ze stałym napędem 4x4 i blokadą centralnego dyfra, i dużo rzadszy borg&warner z dołączanym przodem, pierwszy mega hałaśliwy (chyba w późniejszych latach coś tam poprawili), drugi zwisa nisko do ziemi.
Przełożenie szosowe 1:1, terenowe zdaje się 2,48:1 (musiałbym sprawdzić).
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-06-26, 01:20
Baleno 1.6 spokojnie daje rade, 120 KM (1.8) w Samuraiu na seryjnych mostach to raczej kiepski pomysł Poza tym to musisz pamiętać że 1.8 jest rzadziej spotykane to i o części będzie trudniej i jest nowszą konstrukcją. No i zakładanie trzeciego tematu o silnikach to kolejny kiepski pomysł...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum