Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przesunięty przez: Admin
2011-01-17, 20:22
Trasy off roadowe w okolicach Bielska Białej
Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-15, 21:46   

Dokładnie , a jeździłeś po Kocierzu ??

KSikorski 
Moderator

Wysłany: 2011-01-15, 21:47   

300zł wpisowego za legalnie przygotowaną imprezę to nie jest dużo. Po za tym różni są leśniczy, czasami wystarczy przyjść, powiedzieć w czym rzecz i zaproponować coś w zamian - ja raz miałem wstęp na drogę zrywkową w zamian za wykarczowanie nieużytków. Nie uważam, że należy kogokolwiek tępić, ale uważam że człowiek kulturalny i wychowany nie musi się obawiać spotkania z policjantem/strażnikiem leśnym/strażą parku etc.

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-15, 21:51   

Jak byś Chciał co tydzień to trochę by wyszło :D ja akurat nie mam z tym problem , bo chodzę i czyszczę las a przy okazji zarabiam na tym ;)

kaczmarr_ 
stały bywalec

Wysłany: 2011-01-16, 15:56   

Suzuka 4x4 napisał/a:
a moje zdanie jest takie że powinni tępić tych co jeżdżą na croosach bo to oni najwierniej niszczą drogi

Czlowieku prosze cie! Przejedz po lesnej sciezce crosem ,a przejedz terenowka na simexach.. Szok takie rzeczy pisac :roll:

Boomer 
nowicjusz
Boomer

Wysłany: 2011-01-16, 16:43   

Panowie,
Jeżeli jest zamontowana rogatka leśna (szlaban) to chyba została tam po coś umieszczona. Określone jest czemu w "Ustawie op Lasach" jak i w "Kodeksie Wykroczeń". A zawsze się znajdzie jakiś cwaniak , który jako trasę wybierze sobie podjazd , gdzie akurat znajduje się świeżo posadzona uprawa. A Jest do koszt rzędu nawet kilkunastu tysięcy złotych. Ktoś taki nawet nie świadomy tego co zrobił wystawia opinie wszystkim kierowcą 4x4. I potem każde auto z wyciągarką , klatką czy oponami do off road będzie postrzegany jako zwykły bandzior przez leśników i ludzi choćby wybierających się na spacer do lasu.

KSikorski 
Moderator

Wysłany: 2011-01-16, 17:31   

Sądzę że temat powinien być usunięty. To forum publicznie dostępne, a tutaj występuje nawoływanie do popełnienia wykroczenia.

Yabu 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2011-01-16, 18:03   

KSikorski napisał/a:
tutaj występuje nawoływanie do popełnienia wykroczenia.
:shock: Pragnę zaznaczyć że od strony Międzybrodzia nie ma szlabanów ani zakazów ruchu, tak więc nie wiem o co Ci kolego chodzi. 80% tych dróg było kiedyś używane do transportu drewna/kamienia. A że drogi te są od jakiegoś czasu nie używane to ich stan się pogorszył i fajnie można pojeździć. Co do szlabanów to pisałem że jest problem z wyjazdem od strony Kóz.

PPP 
rozgadany

Wysłany: 2011-01-16, 18:25   

I koledzy zobaczyliście temat lasów na forum to jest temat poruszający proponuje PW do takich tematów a nie na ogólnym Yabu pewnie teraz pokarzą się szlabany jak ich jeszcze niem ( każdy jeździ można to załatwić z leśniczym i jeździć ale dalej według prawa jest to nielegalne ) ja osobiście jeżdżę

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-16, 18:32   

@ Yabu ma całkowitą racje , tam nie masz szlabanów , pewnie jechałeś ta tras co był ten wypadek co ksiądz na brał do uaz dzieci i mu hamulce poszły

Yabu 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2011-01-16, 18:35   

A o tym to nie słyszałem. Stało się coś komuś?

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-16, 18:35   

@ kaczmarr to chyba ty mało widziałeś , mnie raz z bratem złapała u mnie strasz leśna i nas pościli , powiedzieli że oni tam za bardzo do 4x4 nic ie mają tylko żeby nie robili dożo hałasu i śmiecili po lesie , a mówili że czyhają na crrosy ;-)
A to było bardzo dawno temu , znaczy wszyscy przeżyli a chyba ktoś został kaleką na całe życie , rodzice mi opowiadali że taki ich po lesie po rozrzucało że szok ;(

[ Dodano: 2011-01-16, 18:50 ]
A i jeszcze do Admina żeby nie usuwał tego tematu jak ktoś tu prosił , bo już na innym forum był takie tematy poruszane i nikt do tego nic nie miał ....:D

Yabu 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2011-01-16, 19:12   

PPP napisał/a:
pewnie teraz pokarzą się szlabany jak ich jeszcze niem (
Szczerze to wątpię że postawią szlaban przez jakąś wypowiedź na forum, skoro do tej pory nie postawili a samochody i motocykle jeżdżą tam od dawna. ;-)

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-16, 19:15   

Jak w mnie rozśmieszacie , pogadać na forum sobie nie można o tym gdzie się da fajnie pojeździć zaś nie bawcie się w zielonych :lol:

kaczmarr_ 
stały bywalec

Wysłany: 2011-01-16, 19:44   

Suzuka 4x4 napisał/a:
@ kaczmarr to chyba ty mało widziałeś , mnie raz z bratem złapała u mnie strasz leśna i nas pościli , powiedzieli że oni tam za bardzo do 4x4 nic ie mają tylko żeby nie robili dożo hałasu i śmiecili po lesie , a mówili że czyhają na crrosy ;-)

Akurat crosem jedze 5rok z rzedu i duzo widzialem jakie szkody zostawia po sobie jeden cros ,a ile zostawila moja suka po wczorajszej jezdzie przez las ;]

Jezeli chcesz na ten temat polemizowac ,to za zapraszam najpierw na tor enduro -zobacz jak po rajdzie wyglada trasa ktora jechaly crosy ,a porownaj trase po ktorej jechaly 4x4

Kolejny aspekt twojego myslenia -czemu wiec na polaczonych zwodach enduro lub cross country wpierw puszczane sa motory ,potem quady a na koncu jada przeprawowki itp 4x4? -bo sieja najwieksze spustoszenia ,pozostawiaja po sobie najwieksze koleiny ,w ktorych crosowiec zanurzyl by sie po kiere

A czemu lesniczy sciagaja crosy a nie 4x4? -bo jeepem w lesie nie rozpedzisz sie do 70km/h ,a crosem po wyjsciu z winkla i pelnym odkreceniu menty po chwili na prostej osigasz okolo 100km/h ;] i druga sprawa to jak wczesniej Yabu mowil halas ;] -kazdu full ma pusty przelot .zeby jeszcze tego bylo malo jeepkiem praktycznie szans nie masz uciec leniczemu ,a moturem nawet nie rozwazasz kwesti -zatrzymam sie ,moze nie pusci wolno.. -wiec lesniczy "poluja" na nas..

Tyle na temat ,jak masz zamiar mnie przekonac do swojej racji musisz mi dowody przedstawic a nie swoj punkt widzenia
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-16, 19:56   

kaczmarr_ napisał/a:
Suzuka 4x4 napisał/a:

Akurat crosem jedze 5rok z rzedu i duzo widzialem jakie szkody zostawia po sobie jeden cros ,a ile zostawila moja suka po wczorajszej jezdzie przez las ;]

Jezeli chcesz na ten temat polemizowac ,to za zapraszam najpierw na tor enduro -zobacz jak po rajdzie wyglada trasa ktora jechaly crosy ,a porownaj trase po ktorej jechaly 4x4

Kolejny aspekt twojego myslenia -czemu wiec na polaczonych zwodach enduro lub cross country wpierw puszczane sa motory ,potem quady a na koncu jada przeprawowki itp 4x4? -bo sieja najwieksze spustoszenia ,pozostawiaja po sobie najwieksze koleiny ,w ktorych crosowiec zanurzyl by sie po kiere

A czemu lesniczy sciagaja crosy a nie 4x4? -bo jeepem w lesie nie rozpedzisz sie do 70km/h ,a crosem po wyjsciu z winkla i pelnym odkreceniu menty po chwili na prostej osigasz okolo 100km/h ;] i druga sprawa to jak wczesniej Yabu mowil halas ;] -kazdu full ma pusty przelot .zeby jeszcze tego bylo malo jeepkiem praktycznie szans nie masz uciec leniczemu ,a moturem nawet nie rozwazasz kwesti -zatrzymam sie ,moze nie pusci wolno.. -wiec lesniczy "poluja" na nas..

Tyle na temat ,jak masz zamiar mnie przekonac do swojej racji musisz mi dowody przedstawic a nie swoj punkt widzenia

Ja nie mam zamiaru się z tobą przegadywać kto ma racje a kto nie ty po prostu inaczej na to patrzysz niż ja , w twojej odpowiedziałeś sam sobie odpowiedziałeś na pytania i na no co ja pisałem , i uwieź mi 4x4 da się uciec leśnikowi 'straży leśnej" (jeśli oczywiście jest autem 4x4) ja jak jadę do lasu to ściągam tablice . A i żeby nie było ja nie mówiłem to o jeździe jednym crrosem tylko w grupach jak jeżdżą :lol: :-)

kaczmarr_ 
stały bywalec

Wysłany: 2011-01-16, 20:03   

Suzuka 4x4 napisał/a:

Ja nie mam zamiaru się z tobą przegadywać kto ma racje a kto nie ty po prostu inaczej na to patrzysz niż ja , w twojej odpowiedziałeś sam sobie odpowiedziałeś na pytania i na no co ja pisałem , i uwieź mi 4x4 da się uciec leśnikowi 'straży leśnej" (jeśli oczywiście jest autem 4x4) ja jak jadę do lasu to ściągam tablice . A i żeby nie było ja nie mówiłem to o jeździe jednym crrosem tylko w grupach jak jeżdżą :lol: :-)

Tu nie chodzi o przegadanie kto ma racje;] krew mnie poprostu zalewa jak ktos pisze ze cross wyrzada wieksze szkody niz jeep -mam tu na mysli szkody "materialne" typu rozjechana sciezka ,polamane drzewka ,czy przeorana szkola lesna

A czyli uwazasz ze banda crosow wyrzadzi wieksza szkode niz banda jeepow :mrgreen: .bo jezeli porownujemy jednostkowo to niech bedzie sprawiedliwie jeeden cors -jeden jeep ,banda crosow -banda jeepow ,bo juz nie powiem jaka roznica by byla po przejechaniu jednego crosa ,a grupy jeepow ..
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r

Yabu 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2011-01-16, 20:07   

Najlepiej to niech nikt nic nie niszczy. Leśnicy będą szczęśliwi, roślinki, zwierzątka i my też jeśli nikt nie będzie na nas nalatywał że niszczymy przyrodę. :mrgreen:

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-16, 20:08   

Tak uważam , może nie tyle co materialne a np. płoszenie zwierząt czy zagrażanie bezpieczeństwo ludziom którzy chodzą tymi drogi , tylko zaś nie wymyśl że jeździec tylko po torach :lol:

Yabu 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2011-01-16, 20:18   

Jakoś tory mnie nie rajcują. ;-) Ja to wole pojechać za każdym razem w inne nieznane tereny i jechać tak żeby wrócić do domu z całym autem. :-) Podobno fajne trasy są w Lanckoronie. Na wiosnę muszę się przejechać. Podobno bocznymi dróżkami fajnie się tam z Andrychowa jedzie (znajomy tam pomyka na Varaderce).

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2011-01-16, 20:21   

Ja też to jest nudne , wole jak trochę ciśnienie podskoczy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu