300zł wpisowego za legalnie przygotowaną imprezę to nie jest dużo. Po za tym różni są leśniczy, czasami wystarczy przyjść, powiedzieć w czym rzecz i zaproponować coś w zamian - ja raz miałem wstęp na drogę zrywkową w zamian za wykarczowanie nieużytków. Nie uważam, że należy kogokolwiek tępić, ale uważam że człowiek kulturalny i wychowany nie musi się obawiać spotkania z policjantem/strażnikiem leśnym/strażą parku etc.
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
Panowie,
Jeżeli jest zamontowana rogatka leśna (szlaban) to chyba została tam po coś umieszczona. Określone jest czemu w "Ustawie op Lasach" jak i w "Kodeksie Wykroczeń". A zawsze się znajdzie jakiś cwaniak , który jako trasę wybierze sobie podjazd , gdzie akurat znajduje się świeżo posadzona uprawa. A Jest do koszt rzędu nawet kilkunastu tysięcy złotych. Ktoś taki nawet nie świadomy tego co zrobił wystawia opinie wszystkim kierowcą 4x4. I potem każde auto z wyciągarką , klatką czy oponami do off road będzie postrzegany jako zwykły bandzior przez leśników i ludzi choćby wybierających się na spacer do lasu.
tutaj występuje nawoływanie do popełnienia wykroczenia.
Pragnę zaznaczyć że od strony Międzybrodzia nie ma szlabanów ani zakazów ruchu, tak więc nie wiem o co Ci kolego chodzi. 80% tych dróg było kiedyś używane do transportu drewna/kamienia. A że drogi te są od jakiegoś czasu nie używane to ich stan się pogorszył i fajnie można pojeździć. Co do szlabanów to pisałem że jest problem z wyjazdem od strony Kóz.
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 113 Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: 2011-01-16, 18:25
I koledzy zobaczyliście temat lasów na forum to jest temat poruszający proponuje PW do takich tematów a nie na ogólnym Yabu pewnie teraz pokarzą się szlabany jak ich jeszcze niem ( każdy jeździ można to załatwić z leśniczym i jeździć ale dalej według prawa jest to nielegalne ) ja osobiście jeżdżę
@ kaczmarr to chyba ty mało widziałeś , mnie raz z bratem złapała u mnie strasz leśna i nas pościli , powiedzieli że oni tam za bardzo do 4x4 nic ie mają tylko żeby nie robili dożo hałasu i śmiecili po lesie , a mówili że czyhają na crrosy
A to było bardzo dawno temu , znaczy wszyscy przeżyli a chyba ktoś został kaleką na całe życie , rodzice mi opowiadali że taki ich po lesie po rozrzucało że szok ;(
[ Dodano: 2011-01-16, 18:50 ]
A i jeszcze do Admina żeby nie usuwał tego tematu jak ktoś tu prosił , bo już na innym forum był takie tematy poruszane i nikt do tego nic nie miał ....:D
@ kaczmarr to chyba ty mało widziałeś , mnie raz z bratem złapała u mnie strasz leśna i nas pościli , powiedzieli że oni tam za bardzo do 4x4 nic ie mają tylko żeby nie robili dożo hałasu i śmiecili po lesie , a mówili że czyhają na crrosy
Akurat crosem jedze 5rok z rzedu i duzo widzialem jakie szkody zostawia po sobie jeden cros ,a ile zostawila moja suka po wczorajszej jezdzie przez las ;]
Jezeli chcesz na ten temat polemizowac ,to za zapraszam najpierw na tor enduro -zobacz jak po rajdzie wyglada trasa ktora jechaly crosy ,a porownaj trase po ktorej jechaly 4x4
Kolejny aspekt twojego myslenia -czemu wiec na polaczonych zwodach enduro lub cross country wpierw puszczane sa motory ,potem quady a na koncu jada przeprawowki itp 4x4? -bo sieja najwieksze spustoszenia ,pozostawiaja po sobie najwieksze koleiny ,w ktorych crosowiec zanurzyl by sie po kiere
A czemu lesniczy sciagaja crosy a nie 4x4? -bo jeepem w lesie nie rozpedzisz sie do 70km/h ,a crosem po wyjsciu z winkla i pelnym odkreceniu menty po chwili na prostej osigasz okolo 100km/h ;] i druga sprawa to jak wczesniej Yabu mowil halas ;] -kazdu full ma pusty przelot .zeby jeszcze tego bylo malo jeepkiem praktycznie szans nie masz uciec leniczemu ,a moturem nawet nie rozwazasz kwesti -zatrzymam sie ,moze nie pusci wolno.. -wiec lesniczy "poluja" na nas..
Tyle na temat ,jak masz zamiar mnie przekonac do swojej racji musisz mi dowody przedstawic a nie swoj punkt widzenia
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Akurat crosem jedze 5rok z rzedu i duzo widzialem jakie szkody zostawia po sobie jeden cros ,a ile zostawila moja suka po wczorajszej jezdzie przez las ;]
Jezeli chcesz na ten temat polemizowac ,to za zapraszam najpierw na tor enduro -zobacz jak po rajdzie wyglada trasa ktora jechaly crosy ,a porownaj trase po ktorej jechaly 4x4
Kolejny aspekt twojego myslenia -czemu wiec na polaczonych zwodach enduro lub cross country wpierw puszczane sa motory ,potem quady a na koncu jada przeprawowki itp 4x4? -bo sieja najwieksze spustoszenia ,pozostawiaja po sobie najwieksze koleiny ,w ktorych crosowiec zanurzyl by sie po kiere
A czemu lesniczy sciagaja crosy a nie 4x4? -bo jeepem w lesie nie rozpedzisz sie do 70km/h ,a crosem po wyjsciu z winkla i pelnym odkreceniu menty po chwili na prostej osigasz okolo 100km/h ;] i druga sprawa to jak wczesniej Yabu mowil halas ;] -kazdu full ma pusty przelot .zeby jeszcze tego bylo malo jeepkiem praktycznie szans nie masz uciec leniczemu ,a moturem nawet nie rozwazasz kwesti -zatrzymam sie ,moze nie pusci wolno.. -wiec lesniczy "poluja" na nas..
Tyle na temat ,jak masz zamiar mnie przekonac do swojej racji musisz mi dowody przedstawic a nie swoj punkt widzenia
Ja nie mam zamiaru się z tobą przegadywać kto ma racje a kto nie ty po prostu inaczej na to patrzysz niż ja , w twojej odpowiedziałeś sam sobie odpowiedziałeś na pytania i na no co ja pisałem , i uwieź mi 4x4 da się uciec leśnikowi 'straży leśnej" (jeśli oczywiście jest autem 4x4) ja jak jadę do lasu to ściągam tablice . A i żeby nie było ja nie mówiłem to o jeździe jednym crrosem tylko w grupach jak jeżdżą
Ja nie mam zamiaru się z tobą przegadywać kto ma racje a kto nie ty po prostu inaczej na to patrzysz niż ja , w twojej odpowiedziałeś sam sobie odpowiedziałeś na pytania i na no co ja pisałem , i uwieź mi 4x4 da się uciec leśnikowi 'straży leśnej" (jeśli oczywiście jest autem 4x4) ja jak jadę do lasu to ściągam tablice . A i żeby nie było ja nie mówiłem to o jeździe jednym crrosem tylko w grupach jak jeżdżą
Tu nie chodzi o przegadanie kto ma racje;] krew mnie poprostu zalewa jak ktos pisze ze cross wyrzada wieksze szkody niz jeep -mam tu na mysli szkody "materialne" typu rozjechana sciezka ,polamane drzewka ,czy przeorana szkola lesna
A czyli uwazasz ze banda crosow wyrzadzi wieksza szkode niz banda jeepow .bo jezeli porownujemy jednostkowo to niech bedzie sprawiedliwie jeeden cors -jeden jeep ,banda crosow -banda jeepow ,bo juz nie powiem jaka roznica by byla po przejechaniu jednego crosa ,a grupy jeepow ..
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Najlepiej to niech nikt nic nie niszczy. Leśnicy będą szczęśliwi, roślinki, zwierzątka i my też jeśli nikt nie będzie na nas nalatywał że niszczymy przyrodę.
Tak uważam , może nie tyle co materialne a np. płoszenie zwierząt czy zagrażanie bezpieczeństwo ludziom którzy chodzą tymi drogi , tylko zaś nie wymyśl że jeździec tylko po torach
Jakoś tory mnie nie rajcują. Ja to wole pojechać za każdym razem w inne nieznane tereny i jechać tak żeby wrócić do domu z całym autem. Podobno fajne trasy są w Lanckoronie. Na wiosnę muszę się przejechać. Podobno bocznymi dróżkami fajnie się tam z Andrychowa jedzie (znajomy tam pomyka na Varaderce).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum