Jeżeli lambda by była padnięta to i tak powinien zapalic bo póki zimny to komputer nie czyta "czujników", motyw z akumulatorem robi się dla zrestartowania komputera, odłączasz klemę od plusa dla szybszego efektu wciskacz hamulec na kilkanaście sekund, podłączasz aku i komputer od nowa musi zczytac wszystkie sygnały, jeśli coś nie tak to powinna mrugac lampka check engine z tego co się orientuje nie powinna świecic non stop a mrugac wskazując błąd, długie mrugnięcie liczyc jako 10 i krótkie jako 1,2,3 np jedno długie i 3 krótkie to błąd nr 13 i zczytujesz z kodów błędów czego wina.
dzięki:)
złożyłem Samuraia do kupy, odpalam, check engine zgasło :D zagrzał się, pojechałem na górki niedaleko domu, silnik super pracuje już go nie dławi jak dam mu "do dechy" nawet na max obrotach. pojeździłem jakiś czas, kilka razy go gasiłem, paliłem itp testowałem wyciągarke. dziś tata pojechał nim do sąsiedniej wsi, wrócił zgasił i za jakiś czas uruchomił silnik i check engine już nie gaśnie (świeci cały czas) :/ co może być przyczyną?
[ Dodano: 2011-02-17, 18:13 ]
w każdym samuraiu z wtryskiem układ jest taki jak tutaj : http://suzuki.a-ng.eu/index.php?t=2;3&a=19 ???
ja mam samuraia z 94r i wszystko jest takie samo jak w tej vitarze (oczywiście w innym miejscu zamontowane) ale wszystko wygląda tak samo. wy też tak macie?
witam
a mój samuraj dalej stoi w garażu
potrzebny będzie mi komputer do niego ponieważ mój padł
moje pytanie jest takie czy podejdzie komputer np z Swifta lub belono ? komputer do samuraja to koszt około 500 zł a na allegro są z Swifta lub belono dużo tańsze
proszę o radę
[ Dodano: 2011-02-21, 15:34 ]
witam
na pewno wysiadł komputer w samuraju
czy komputer ze Swifta lub Boleno może podejść do mojego auta czy trzeba szukać takiego samego modelu?bo na allegro jest dużo komputerów tylko nie ma mojego z takim oznaczeniem.
mój komputer ma oznaczenia 33920-80C3 0
E2T40871
220 3BE1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum