Dla potomnych, pompa pasuje z Peugeota 309 1.9 TD, używka w dobrym stanie na szrocie to koszt około 100 zł. Jest identyczna, wystarczy przełożyć tą górna pokrywę z kroccami o 90stopni
Niestety na pompie nie ma żadnego numeru, ja pojechałem na złom pod miastem i zapytałem o wszystkie pompy podciśnienia bo chciałem sobie jakoś przerobić żeby nie kupować zamiennika mojej za 700zł, moim oczom ukazała się taka sama pompa jak Samuraiowa, gościu powiedział że to z peugeota 309 ale podobno w Ducato I 81-93 i w Peugeotach J5 występowaly podobne, różniły się wielkością kółka napędzającego
Odgrzeję ten kolet. ;)
Zapewne mnie też będzie czekać rozbiórka pompy. Zastanawiam się czym wymyć pompę w środku, jakieś patenty?
W tandemowych olej ciągnie z silnika, tutaj na bank był wlany 20 lat temu i tak do tej pory kręci. Jakoś wolałbym to umyć i wlać świeży. Tylko czym? Wystarczy ropa + pędzelek czy m/na grubo; myjka ultradźwiękowa? No i jaką oliwkę tam wlać; silnikowy, przekładniowy, czy w ogóle ten przeznaczony do pomp? W jakiej ilości?
Pompy zwykle są smarowane olejem silnikowym, przynajmniej te połączone w tandemie przy rozrządzie. Zastanawiam się jak jest rozwiązane smarowanie takiej która jest oddzielnym urządzeniem bez kanałów olejowych. Przecież musi być w jakiś sposób smarowana, nawet łożyska, cokolwiek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum