Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
BF-Goodrich Mud-Terrain 33X10.50/-R15
jasiek 
stały bywalec

Ostrzeżeń:
 8/3/6
Wysłany: 2014-03-01, 22:33   

Na samuraiu w piach takim bieżnikiem spoko. Ale cięższym autem już jest gorzej.

JEST : Isuzu Trooper, 2.8td, snorkel stalówka, 33", silnik bliżej niż dalej, parę ognisk korozji

czuperek
pomocnik mechanika

Wysłany: 2014-03-02, 11:09   

Aktualnie mam sachary lecz chce zmienic na 33 i nie wiem co tu wybrac.

KRZYKKU 
mechanik
lubię terenówki

Wysłany: 2014-03-02, 12:21   

czuperek napisał/a:
Aktualnie mam sachary lecz chce zmienic na 33 i nie wiem co tu wybrac.

na Insa Turbo Sahara 33" :mrgreen: ??

www.KRZYKKU.com
zderzaki stalowe, zawieszenia na sprężynach, akcesoria 4x4

czuperek
pomocnik mechanika

Wysłany: 2014-03-02, 13:11   

zobacze po ile moze znajomy zalawic mi te BFG jak bedzie dobra cena to sie na nie zdecyduje jesli nie to szukam jakies uzywki 33 bfg simex lub sahara co wpadnie w najlepszej cenie to sie chyba zdecyduje

droidboo 
zapaleniec
Zwany Miśkiem.

Wysłany: 2014-03-03, 20:07   

KRZYKKU napisał/a:
Rozważ bracie bieżnik typu sahara, jak nazwa wskazuje ma robić w piachu, w błocie niewiele ustępuje simexowi. Niestety ja na takim nie miałem okazji jeździć więc się nie wypowiem ale wieść niesie że są OK.
BFG MT mam obecnie we Fronterze i miałem kiedyś w Samuraiu, teraz Samurai pocina na Simexie - wszystkie rozmiary 31" więc mam niezłe porównanie co do tych 2 bieżników.

Obrazek

Sahara po simexie jest jedną z lepszych opon do błota, ale nie zmienia to faktu, że jest ze trzy galaktyki przepaści między nią a simexem, na korzyść tego drugiego oczywiście:) Simex jest oponą bezkompromisową. Jeżeli jeździsz samuraiem trochę na co dzień a nie tylko go upalasz w terenie, to nie bierz simexa, bo jest bardzo głośny na asfalcie (znajomy dostał mandat za zakłócanie porządku w nocy jeżdżąc pajero na simexach) kiepsko się trzyma drogi i ma mega opory toczenia, co się przekłada na np spalanie. BFG też są bardzo fajne, moim zdaniem trochę gorsze w błoto, ciut lepsze w piasek. Są asymetryczne, więc na wstecznym biegu będą robiły trochę lepiej od sahary, za to do przodu sahara lepsza. Ja bym kupił co się szybciej trafi saharę, albo bfg:) simex tylko jeżeli większość czasu spędzasz w terenie:)

pacmano
web m@ster
Pacmano

Wysłany: 2014-03-03, 22:17   

http://tablica.pl/oferta/...html#13e8af6d18

Takie sie na tablicy pojawily

Arek 
stały bywalec

Wysłany: 2014-03-03, 22:38   

Wydają się troszkę podjechane... U mnie co prawda BFG KM tylko 215/75/15 ale "mięcha" mam znacznie wiecej...
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

droidboo 
zapaleniec
Zwany Miśkiem.

Wysłany: 2014-03-03, 23:51   

Te z ogłoszenia to są jeszcze całkiem rześkie w porównaniu do tego, co czasami można znaleźć... np jakiś hANDLARZ, co nie ma pojęcia o oponach mt potrafi (no bo przecież 6mm bierznika to duuuużo) śmiecia wystawić nawet za kilkaset zł/szt, no bo przecież nowa kosztuje 700zł/szt więc 300zł to okazja :lol: Te konkretne z ogłoszenia mają tą przewagę, że nie spotyka się właściwie nalewek powyżej 33-34 cali, bo karkasów już nie ma i nawet wytarte opony osiągają spore ceny w tych rozmiarach, a parchy muszą na czymś jeździć...

Odpowiedz do tematu