Czy mam problem???raczej nie po 25 latach był po raz pierwszy rozebrany i wyczyszczony, hmmm nie wiem to chyba normale że gaźnik czasem sie czyści.....nie wiem tak mnie w szkole uczyli;) co do spalania to miasto 10 litrów trasa 7,5 l z pustą przyczepą w terenie górzystym....hmmm jak na 25 letnie auto z dużymi kołami i oporami powietrza to chyba nie źle....nie wiem tak myślę;] Jak się znasz to ustawisz, trzeba tylko wiedzieć jak.
nie wiem ile wyciśniesz bo nie mam takiego zamiaru, tuning maluchów mam juz za sobą.
A te spalania to albo tak piszesz żeby pisać albo coś źle liczysz bo zabij mnie a nie uwierzę że w górach pali 7,5l.
Dodatkowo z przyczepą Mieszkam w górach i wiem jak ten silnik się zachowuje w naszym terenie jak mu nie dasz to nie jedzie. Tak samo że nie zaglądałeś 25lat do gaźnika
Ja na LPG za 100zł robię 300km
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-30, 14:59
No to nie pisz ze nie widzisz w tym problemu, zwiekszenie mocy w benzynowym silniku wolnossacym o tyle bez szkody dla silnika jest raczej nie wykonalne, nawet tak jak Zajxt napisal z gaznikiem od Pony
No i tu bym się znów nie zgodził
W 1997 miałem malucha z gaźnikiem dwu gardzielowym webera, wałkiem roz. od
świątka, zwiększoną pojemność i elektryczną pompkę paliwa. Lekkie koło zamachowe. Spokojnie miał do 40 KM CC 700 bił na głowę. Miałem go z 6 lat, nie było żadnych problemów z silnikiem, palił więcej to fakt. Ale miny kierowców bezcenne
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-30, 19:01
Starscream napisał/a:
No i tu bym się znów nie zgodził
W 1997 miałem malucha z gaźnikiem dwu gardzielowym webera, wałkiem roz. od
świątka, zwiększoną pojemność i elektryczną pompkę paliwa. Lekkie koło zamachowe. Spokojnie miał do 40 KM CC 700 bił na głowę. Miałem go z 6 lat, nie było żadnych problemów z silnikiem, palił więcej to fakt. Ale miny kierowców bezcenne
Oczywiscie mozna zrobic takie mody, ale nie chce nic mowic zwiekszajac pojemnosc silnika przestaje to byc juz 1.3 Abstrachujac od tego silnik po takich modach nadawal by sie raczej do wyscigow na 1/4 mili a nie do terenu. Z reszta przyrost mocy siegajacy prawie 50% dalej mi sie nie widzi...
akurat w maluchu zmiana pojemności była konieczna. Tu można by było kombinować -tylko po co?
Zapewne z tego silnika można wiele wycisnąć bo stare konstrukcje mają spory zapas fabryczny.
Ale myt tu gadu,gadu a admin nas skieruje na właściwe tory bo zbaczamy powoli.
Co do gaźnika jak każdy miałem z nim problemy. W końcu dostałem namiar na pewnego fachure co zajmuje się tylko gaźnikami.
Dałem do zregenerowania koszt 400 zł i hula jak nowy. Podrzucam kontakt
http://www.pierburg.org/
_________________ Pokaż mi swojego Samurai'a a powiem Ci kim jesteś
Kolego równo no 30 litrach robię 400km w trybie mieszanym. Nie obraź się ale Ty masz swoje zdanie i gadanie do ciebie jest jak rzucanie grochem o ścianę;) Mam pomysł zapraszam do Mnie wlej mi 30 litrów wezmę cie na wycieczke w bieszczady i zobaczysz, jak dalej nie będziesz wierzył to podniosę specjalnie dla ciebie maskę i będziesz mógł sobie dotknąć tego AISANA;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum