Sprawdzałem świece . są dobre . Jade jeszcze dziś na sprawdzenie płynu chłodniczego czy jest w nim dwutlenek węgla czy coś . jest podobno taki test czy płyn chłodniczy nie przedostaje sie do komory spalania, zobaczymy.
Na moje oko podcieka i mieszanka nie wybucha .
Dziś wyjechałem od domu na drogę, przegarnołem go na 2ce i od razu palił na wszystkie . Pod korkiem oleju trochę śmietany , ale w zimie zawsze się tak działo w zimie ..
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2015-01-08, 13:56
Jak silnik zacząć gadać dobrze przy mocnym gazowaniu to skupił bym się na układzie wyprzedzania zapłonu.
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Pumeks a ta śmietana pod korkiem to czasem nie mieszanka olej + płyn chłodniczy ?
No tak ale w zimie jak auto jeździ na krótkich dystansach 2km do roboty i z powrotem to zawsze miałem trochę śmietany pod korkiem. płynu nie ubywa , oleju nie przybywa , czeski film kur......
Kumpel w Vitarze ma to samo tzn. z ta lekką śmietaną pod korkiem.
Ustawiłem zapłon jeszcze raz na lampę , czekam teraz az ostygnie i idę go palić zobaczymy
[ Dodano: 2015-01-08, 22:54 ]
Nic to nie dało jutro ściągam głowice
nie słuchaj bzdur z tą śmietaną!! To się odkłada para wodna bo mało jeździsz. A jeszcze trochę pomaga zimowy termostat w tym temacie. Mam tak samo. W zimie osad jest w lecie juz nie. Ja bym jeszcze gaźnikiem gmerał i innymi akcesoriami zanim głowice ściągał.
powoli ze ściąganiem odpal jak zimny, jak nie chodzi na jeden gar wyłącz silnik i odkręć wszystkie świece i ta co nie pali powinna być mokra i zobacz czy jest zalana paliwem czy wodą z układu. Kolejna sprawa jest taka jakby woda dostawała się do cylindra to ta świeca i tłok będzie umyta jak ze zmywarki. Sprawdź najpierw to a potem kombinuj nad ściąganiem łepy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum