Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
OSUWVISKO 28.03
Didymos 
Expert
SJ416

Wysłany: 2015-03-29, 12:14   

Taka mała ciekawostka - jadąc cały rajd na samym tyle zrobiliśmy 33 pieczątki, a zwycięzca klasy wyciągarkowej miał raptem 6 pieczątek więcej :mrgreen:
Tereny super, jest się gdzie pobawić, ale organizacja słabiutka, do tego stopnia, że roadbooków nie wystarczyło dla wszystkich załóg, a dodrukować się już nie udało, bo się nagle panu organizatoru zesrała drukarka, co za kpina...

pacmano
web m@ster
Pacmano

Wysłany: 2015-03-29, 12:18   

Pieczatka pieczatce nie rowna :mrgreen: Gratki za wynik.

Didymos 
Expert
SJ416

Wysłany: 2015-03-29, 12:26   

Oczywiście, my akurat najcięższe pieczątki w błocie musieliśmy odpuścić, ale Rumun i Zajxt zrobili sporo pieczątek przeznaczonych dla klasy wyciągarkowej, i to na kołach, a nie tirforze i kinetyku ;-)

rumun 
mechanik

Wysłany: 2015-03-29, 15:02   

silnik jeszcze nie chodzi jak powinien i w dodatku go przegrzałem i na wolnych nie ma ciśnienia :-)
ogólnie na początek to chciałem podziękować chłopakom za pomoc, machanie tirforem i za całokształt :-)
pacmano pieczątki były dla wszystkich te same wiec tutaj twoje stwierdzenie jest błedne :-)
tak jak pisali na górze, tereny bardzo fajne ale niestety ogranizacja to jakaś porażka, brak roadbooków dla wszystkich załóg, Ci co wyjechali na trase wcześniej (udało im sie wyrwać roadbooki jak jeszcze były) mieli wiecej czasu na zrobienie pieczątek, my wyjechaliśmy później i spóźniliśmy sie o 5min na zdanie kart to organizator powiedział że nie przyjmie bo sie spóźniliśmy o 5min. jednak udało sie jakoś dogadać i widać efekty w postaci pudla :mrgreen:
jeszcze co to nie zaliczone fotopieczątki u zajxt. zrobiliśmy wszyskie te same a jemu zaliczyli 51. mi 55.
chciało by sie jechać tam jeszcze raz bo tereny bardzo fajne ale przez organizacje raczej sie tam już nie pojawie.
trzeba też dodać że kolega z forum jedrek88 dostał nagrode fear play wiec też gratuluje :-)
samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.

zajxt 
mechanik

Wysłany: 2015-03-29, 16:22   

Fajna okolica do upalania

Organizacja na poziomie -1

Jendrek88 
nowicjusz

Wysłany: 2015-03-29, 16:35   

oczywiście podpisuję się i ja pod relacją chłopaków szkoda że nie mieliśmy wiecej czasu na pogawędkę mi też całkiem dobrze szło gdyby nie małe problemy techniczne z autkiem wyszły bolączki i niedociągnięcia spowodowane brakiem czasu na ogarniecie suzy przed rajdem nieszczęsny wał motany na szybko i 4.16 + kapeć na wyjeździe z bazy,pęknięty przewód chłodnicy spowodowany urwanym tylnym wałem który go uszkodził przy okazji do tego jeszcze w takim wąwozie że nijak nie szlo wyjechać z niego dobrze że jako miejscowy miałem niedaleko do domu szybki serwis udało się zreanimować suze tu podziękowania dla ekipy z mudmaster (niebieska zmotka) w pomocy, czas na os chyba 2 takżę zaraz za tobą:) a nagroda fair play za wyciąganie 7 aut w trojanowie w tym 3 patroli tu przewaga suzuk na tym dość podmokłym terenie zresztą jak w całym rajdzie suki górą czego dowodzą wyniki pozdrowienia dla was miło było spotkać ;-) a usprawiedliwiając orgaz tego co wiem to zostal sam praktycznie z tym wszystkim z racji rozdzielenia się ekipy osuviska wiem z poprzednich edycji żę bylo to dużo lepiej dograne :-| ale ogolnie spoko sporo aut coś ok 40 pozdrawiam 8-) nak macie jakieś foto czy filmiki to wrzućcie

Jeep xj 4,5" 31x10,5x15 2,5TD VM dupowóz

kostuch 
Expert

Wysłany: 2015-03-29, 20:28   

bart9018 napisał/a:
W KLASIE BEZ WINDY:
Pierwsze miejsce RUMUN :-D 55 foto-punktów najlepsza czasówka na całym rajdzie :mrgreen: :mrgreen:
drugie miejsce ZAJXT :-D 51 fotopunktów

BATRT niestety tym razem poza pudłem 33 fotopunkty ale na samym tyle, od pierwszej próby ukrecona przednia półoś :-( :-(

KOSTUCH nie wiem jak wam poszło może coś wiesz?

Poszło wyśmienicie - żonie nie udało się zakatować auta, co uważam za sukces większy niż podium :mrgreen:
Zamieszanie z roadbookami żenujące. Kilkadziesiąt km asfaltem DK w środku rajdu to osłabiający pomysł... Odechciało mi się po tym dalszego napierania :-/

rumun 
mechanik

Wysłany: 2015-03-29, 21:49   

nam niestety nie starczyło czasu na trojanów i zrobiliśmy tam tylko chyba 5 pieczątek :-)
a co do niebieskiej zmoty to z tego co widziałem też byli bardzo pomocni :-)
samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.

Jendrek88 
nowicjusz

Wysłany: 2015-03-29, 21:57   

dziś patrze pod autko olej kapie patrze skąd reduktor pękniety :cry: chyba wał go uszkodził ajjj a swoją drogą
nieźle wkleił się tym patrolem koło OS na czas kilka autek próbowało go wydrzeć niebieska zmotka również nawet strażaki podobno starem :-D w końcu nie obyło się bez johndeera :mrgreen:

Maverick 
stary wyjadacz

Wysłany: 2015-03-30, 07:17   

Hej.
I ja sie podpisuje pod postami kolegów na temat mega słabej organizacji.
Dodatkowo u Pitbula brak kultury do drugiego człowieka. Pełna olewka na nasze argumenty Vs niezaliczone zdjęcia i olewka na temat protestu.
Brakło mu rzeczowych argumentów żeby przyjąć nasze karty, a i tak zrobił z łaską.
Zdarza sie braknie organizacji, ale jak jest sie człowiekiem ok, to jest chociaż próba komunikacji o wyjścia ze sporu udanym kompromisem.
Pitbul przygotował fajne trasy - za to plus.
Za organizacje reszty - duży minus.
Raczej na Osuvisko już sie nie wybierzemy.
Dzięki Wszystkim uczestnikom.
SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.

Szurro 
świeżak

Wysłany: 2015-03-30, 08:35   

To był pierwszy rajd w którym uczestniczyłem, więc morda mi się śmieje do teraz. Organizacja fatalna nie starczyło dla nas roadbook-ów jeździliśmy na fotkach w telefonie....

Jendrek88 
nowicjusz

Wysłany: 2015-03-30, 18:37   

fajnie że teren wam się podobal teraz przynajmniej wiecie gdzie testuje autko w wolnej chwili do tej np. piaskarni mam zaledwie 1km :-P a wracając do orga w sumie co tu się można spodziewać po takim wpisowym ciężko o rajd o małych nakładach finansowych gdzie trzeba ogarnąć zabezpieczenie techniczne, tereny no i głównie zgody bo tu najczęściej tkwi problem no i gdy się nie zna tak naprawdę ilości załóg chociażby problem roadboków wg mnie warto przekazać uwagi jemu samemu ułatwi to organizację przy następnym rajdzie takie moje zdanie jak to mówią jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził ;-) a nikt nie ma jakiś fotek?no poza tymi z fotoradaru bo i takowe słyszałem były :mrgreen: hehe

bart9018 
stały bywalec

Wysłany: 2015-03-30, 23:55   

jedrek litosci nie bron tak orga ;-) jak chcesz zobaczyc jak wyglada organizacja rajdu o niskim budzecie to pojedz na Podlasie za 300 zl masz wszystko dopiete na ostatni guzik :lol: :lol: i jeszcze w tej cenie bankiet do bialego rana z 3 posilkami na goraco i przekaskami ,piwo lub samogon do oporu,o kapeli lub ewentualnie di-dżeju nie wspominajac
Uwazam ze jest jedna zasada :albo cos robie dobrze albo nie robie wcale
Sam widzisz tereny super ale niesmak pozostaje ;-) tymbardziej ze tyle gadania na odprawie o fer-play ,uczciwosci ........... a jak pisali powyzej czekasz na road-booka pól godziny potem spózniasz sie 5 minut i mówi ci ktos ze cie nie sklasyfikuje :-? :-? zenada :-? :-?
Dodatkowo tak jak pisal kostuch dojazdówka do Trojanowa na próbe trasa Lubelską chyba ze 20 km (chyba wojewódzka jak nie krajoa,)to istna kpina
Wyniki tez raczej powinny byc podane na stronie nie tylko 3 pierwszych miejsc ale wszystkich sklasyfikowanych ,bynajmniej inni tak robia ;-)
Za to na plus byly puchary, jedynie bym je wypiaskowal co by sie bardziej lsnily :lol: :lol:
Osobiscie nie mówie ze nigdy juz tam nie pojade ale z pewnoscia mocno sie zastanowie ;-) ;-)
I na marginesie nie wierze ze to co pisza ludzie na forach nie dochodzi do organizatora :-P :-P :-P

pacmano
web m@ster
Pacmano

Wysłany: 2015-03-31, 06:22   

Na baltowie są chyba nawet dłuższe dojazdowki po asfalcie :-P

rumun 
mechanik

Wysłany: 2015-03-31, 10:36   

edit: Bart z tego wąwozu co jechaliśmy to było chyba ponad 30km :-)

kostuch 
Expert

Wysłany: 2015-03-31, 13:32   

rumun napisał/a:
edit: Bart z tego wąwozu co jechaliśmy to było chyba ponad 30km :-)

Ponad 35km mi nawigacja pokazała...
Jeszcze bym zrozumiał jakieś boczne wiejskie asfalty, ale jazda główną trasą mając prawie zerową widocznosć przez szyby i umowne światła pod pokrywą błota, to proszenie się o problemy.
Jakby się pojawili wszyscy zapisani z listy startowej (której już nie ma na stronie), to by chyba trzeba było urządzić licytację roadbooków albo loterię przed startem :mrgreen:

zajxt 
mechanik

Wysłany: 2015-03-31, 19:38   

mnie jaszcze chyba fotoradar uwiecznił na tym dojeździe do Trojanowa
ale to tylko moja wina
Organizatora za to nie obwiniam

Zawias 
Expert

Wysłany: 2015-03-31, 19:45   

Przekroczyłeś 50 ?!

Jendrek88 
nowicjusz

Wysłany: 2015-03-31, 22:52   

wrzuć na forum :mrgreen: może rejestracja będzie nieczytelna jak był w błocie:P

Pit bull 
świeżak
Zrób a nie gadaj

Wysłany: 2015-04-04, 22:09   

Witam wszystkich na forum. Jestem organizatorem Osuviska. Jak to mówią "kto nic nie robi ne popełnia błędów"
Zgłoszonych ludzi ( nie załóg ) 69 osób. Przed samą imprezą wycofało się 9 osób. Nikt nie wpłacił nawet 1 złotówki przed. Road booków przygotowanych 40 szt. Aut przyjętych 43. Jeden road book techniczny mój dowieziony do dwóch załóg które pojechały na zdjęcia w telefonie ( Kobieta:-) nie miała obiekcji). Ergo - fizycznie zabrakło 2 szt. Aut które się nijak nie zgłosiły 5 szt. Błędem było Nie włożenie road booków do reklamówek.Kilka załóg wzięło za dużo kartek. Drugi błąd nie zabezpieczenie dostatecznej ilości tuszu do drukarki. Po wydrukowaniu 40 road booków zabrakło na następne gdy okazało się że załogi nie dostały. co do trasy po asaflcie. Nikt nie kazał Wam jechać do Trojanowa DK. Każda nawigacja ma opcje najkrótsza lub terenowa ostatecznie przełaj i wtedy pokazuje kierunek . Ja sam korzystam z tej ostatniej opcji często. Kwestia braku kultury. na odprawie wyraźnie przez mikrofon wytłumaczyłem. Żeby załoga była sklasyfikowana ma oddać road booka lub się zameldować do godziny 18 w bazie i ani 1 minuty później. Trzeba było podejść po odprawie i porozmawiać co będzie jak się spóźnimy bo nie mamy road booka. Jakie merytoryczne argumenty przedstawialiście na które nie reagowałem ? Przyjechaliście 27 minut po czasie. Przyjąłem Was do podliczania. zajęliście lokatę dostaliście nagrodę rzeczową i jeszcze ujadacie. I teraz hipotetycznie taka sytuacja. Załoga X przyjeżdża na bazę do 18. Mają 32 foto pieczątki i są na pierwszym miejscu. nagroda za X zł. I przyjeżdża załoga Y mają 45 fotopieczątek ale są 27 minut po czasie. I co ? Uważacie że to jest Fair. Widzicie tylko własny interes. Sam byłem nie raz w takiej sytuacji , ze przyjechałem za późno. Bo miałem awarię , bo za długo mi się zeszło na trasie, bo były błędy w road booku. Trudno taki lajf. Błędem było to że Was prosiłem a nie nakazałem abyście się rozdzielili. Na odprawie gdy zobaczyłem ilu Was jest powiedziałem też głośno i wyraźnie "rozdzielcie się żeby nie było korków, niech część z Was zacznie od ostatniego OS Trojanów"Co do nie zaliczonych pieczątek. Sędzia ma wyraźnie widzieć na zdjęciu pieczątkę , a nie się jej domyślać lub zawodnik mu będzie opowiadał że on ma wąskokatny obiektyw i nie jest w stanie uchwycić pieczątki i auta. Sorry od początku Osuviska są fotopieczatki i na każdej edycji jest kilkanaście odrzuconych przez sędziów. Wyłożyłem nieformalną klasyfikację i dałem Wam 15 minut na protesty. Faktem przyszedł jeden z Was tłumaczył , ze ma nie zaliczone kilka sztuk. Na moje pytanie czy chce złożyć protest , odpowiedział , że nie. Był czas na wyjaśnianie , nie zrobiliście tego. Ja ze swojej strony dołożę wszelkich starań , aby taka sytuacja jak ta z road bookami się nie powtórzyła. Bardzo za to przepraszam. Orgi wiedzą jak trudno jest zrobić imprezę , jak trudno pozyskać teren. Trzy lata temu w promieniu 5 km od bazy na Podwierzbiu odbyła się cała impreza na 60 załóg. Wstępne rozmowy na temat terenów były obiecujące, ale później żądania wzrosły i mnożenie trudności przez wspólnotę. Nie wiem może to wybory sołtysów , może co innego. Nie chcąc robić zamieszania na tydzień przed imprezą nie przeniosłem bazy. Nie przeniosłem też z powodu sołtysa z którym się umówiłem na wynajem sali , a on odmówił firmie szkolącej operatorów wózków. nie chciałem go wystawić. I dlatego tak duże odległości do prób. Będę starał się poprawić te błędy i niedociągnięcia. Jest to też dla mnie nauka. Zadowolonych zapraszam , a nie zadowoleni niech kombinują :mrgreen:

Odpowiedz do tematu