Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2015-04-19, 22:58
Nie ma takiej opcji. Nie chodzi tutaj o jakieś mikrometry. Paliwo jnie est pompowane z jakimś wielkim ciśnieniem. Pompka toczy paliwo do komory pływakowej gaźnika, skąd przechodzi dyszami do zwęża Venturiego.
Teraz do rzeczy. Wypnij przewód łączący pompkę z gaźnikiem. Wlej trochę paliwa do szklanej butelki (musi być czysta). Podepnij obrocona do góry dnem butelkę do przewodu doprawadzającego paliwo do gaźnika. Unieś butelkę wyżej żeby grawitacja podała paliwo. Ktoś inny niech odpali auto. Zobacz jaka jest praca silnika.
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Dziękuje wam za pomoc. Okazało się, że podczas jazdy musiał się gdzieś w terenie zagiąć przewód paliwowy i przez to pompka miała problem by zassać paliwo a jeździłem na LPG to nie zajarzyłem, że mogło się coś wydarzyć.
_________________ Pokaż mi swojego Samurai'a a powiem Ci kim jesteś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum