Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
przegub lozyska i kula
jeżu 
zapaleniec

Wysłany: 2012-10-25, 14:30   

ishimo napisał/a:
Panowie pytanko mam, mam suze, w totalnej seri, nie widziała nigdy terenu, dopiero kupiona i cieknie mi na kulach mostow, reszta wydaje sie byc ok, czy wystarczy ze wymienie tylko uszczelniacze na kulach czy lepiej odrazu wymienic reszte?

Za to że cieknie z kuli odpowiedzialny jest uszczelniacz półosi w moście. Uszczelniacze kuli zwykle też się wymienia to często nie ma co składać z powrotem, ale nie jest to obligatoryjne.

rybagosc 
stały bywalec

Wysłany: 2013-03-19, 12:06   

panowie ile powinno miec uzebienie przegubu zew. od strony koła 26 czy 23, a ile wew. uzebienie 19czy 22 jaka jest średnica pierścienia uszczelniającego 28,44 czy 45 takie pytania mi zadał sprzedawca w sklepie motoryzacyjnym prosże o pomoc sprawa tyczy się samuraia z 92r na szerokich mostach na gaźniku

kostuch 
Expert

Wysłany: 2013-03-19, 13:25   

Zmień sklep...
Jakbyś poszedł do lekarza a ten zapytał "Nie wie pan przypadkiem jaka jest normalna temperatura człowieka?" to co byś zrobił?
:-/

tomalab 
świeżak

Wysłany: 2013-03-19, 20:46   

kostuch napisał/a:
Zmień sklep...
Jakbyś poszedł do lekarza a ten zapytał "Nie wie pan przypadkiem jaka jest normalna temperatura człowieka?" to co byś zrobił?
:-/

w 100 % sie zgadzam

to sa podstawy podstaw

co do wczesniejszych wypowiedzi to łozyska zwrotnicy obojetnie jakie byle chodziły jak auto jest na seryjnym zawieszeniu tzn nie ma kątów na mostach pozmienianych np za długimi wieszakami albo zle wspawanymi wahaczami to sa wieczne byle były nasmarowane

a co do kupowania mostu bo przegub strzela to nie rozumiem , ja startuje raz na miesiac w rajdach i srednio co drugi urywam jakis przegub , to jak bym za każdym razem most kupował to bym miał pół garaży dyfrów i pochew

sprawa jest prosta słychac przegub to sie kupuje fabrycznie nowy stary rozcina aby uratować półośke i zakłada nowy i w teren

Odpowiedz do tematu