Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
pomoc w rozpoznaniu
joj
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-22, 12:32   

hmmm, ktoś napisał coś o katalogu :-> Kocham takie podejście do sprawy... ;-)

Ludzie, nie kierujmy się już tym co umieszczano w dowodach w rubryce model, czytajmy katalogi! :lol: Tylko, że wg nich pompa wody do mojego KJ'ta nie pasuje od 2.8CRD, a w rzeczywistości pasuje do 2.5 CRD, więc na h... takie katalogi?! Miałem 3 Samuraie i wiem co było napisane w dowodzie, zresztą jeźdżą teraz po Polsce i poznacie je po napisach SJ413, SJ Samurai i Samurai na ich drzwiach bocznych ;-)

echhh, a to że w 80 latach pisano w Japonii Jimny zamiast Samurai też pewnie nikt nie wie :->

A wracając do tematu Hiszpana to tak jak pisałem wszystkie gniją jednakowo, a skoro nie widać różnicy to?
Jeżeli kupiłbyś w Hszpanii, gdzie śnieg pamietają najstarsi górale nizinni i sprowadziłbyś, to byłby udany zakup, aczkolwiek Samuraiowi wystarcza tylko wilgoć w powietrzu, aby pordzewiał... :lol:

Więcej luzu, życie jest piękne ;-)

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-07-22, 14:15   

piszesz więcej luzu a sam się spinasz jak byś był jakiś guru, każdy kto podważy twoje zdanie się myli, kiedy zdążyłeś zjeść wszystkie rozumy ? :lol:
btw. suzukowe katalogi z ASO też kłamią ?

rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.

joj
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-22, 14:40   

więcej luzu, odnosiło się do wyboru między Hiszpanem, a Japońcem ;-)

za żadnego guru się nie uważam, poprostu nie lubię wmawiania innym cudów z katalogu, bo poza nim są jeszcze inne punkty odniesienia ;-)

Kolega pytał jaki ma model, a ma SJ Samurai i twój katalog niestety tego nie zmieni :lol:

Pozdrawiam 8-) .

[ Dodano: 2011-07-22, 14:49 ]
apropos tej różnicy między Hiszpanem, a Japońcem, to przypomniało mi się, że Santana miał resory bardziej miękkie od Japońca, bo przeznaczony był na trasę.

jak widac takie konwersacje pozwalają przypomnieć wiele ciekawych rzeczy :->

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-07-22, 16:19   

guru guru, mądrowałeś z jeepem teraz zaczynasz mądrować tutaj, uważaj bo zarozumiałość zacznie Ci wypływać uszami.
skąd czerpiesz tak magiczną wiedzę i wiesz, że santana to produkt przeznaczony na trasę, vitary produkowane przez santane też mają springi z miększego drutu, bo są przeznaczone na trasę ? :lol:

Yabu 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2011-07-22, 20:46   

Panowie, nie warto się kłócić o takie pierdoły. Jak to mówi stare przysłowie pszczół; "Racja jest jak dupa- każdy ma swoją". ;-)

Tutaj pytanie do JOJ- czym się różni Sj Samurai od Samuraia? Bo jak żyje to jeszcze nie widziałem Sj Samuraia. :-P

joj
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-23, 10:08   

Yabu napisał/a:
... jak żyje to jeszcze nie widziałem Sj Samuraia. :-P

za krótko żyjesz, pożyjesz dłużej to zobaczysz, albo i nie :->

pisanie typu: "jak żyje to nie widziałem..." jest conajmniej śmieszne

slavok, jako twój guru nie mogę Ci zdradzić tajemnicy skąd czerpię takie informacje ;-)

dobra, nie mam zamiaru kłócić się, bo jak widzę nie ma to sensu - większość posługuje się katalogiem części i zmysłem wzroku, a inni gdybają, a co najgorsze po dłuższym czasie myślą, że to o czym gdybyli jest prawdziwe, a w ostatecznie uświadamiają w tym innych, a szkoda..., bo w ten sposób rodzą się mity i rozprzestrzeniają jak zaraza :-(

;-)

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-07-23, 12:20   

Po prostu napisz skąd czerpiesz wiedzę i tyle bo pisane moja racja jest mojsza to mało przekonywujące jest.

Odpowiedz do tematu