Samemu nie ogarnę narazie poskładam do kupy później będę się zastanawiał co z tym zrobić i tak muszę jeszcze dorobić kluczyk bo złamany grot to słaba opcja
Jeszcze muszę pomyśleć co zrobić z tą puchą EVAP canister bo wyczytałem że ma to wpływ na sterowanie podciśnienia macie na to jakąś metodę
kluczyka nie dorabiaj, zostaw stacyjkę z samuraia. Ten odłamany plastik kluczyka sklej taśmą z pętlą immo (te czarne kółko) a resztę stacyjki wywal do kosza. Dorobiony kluczyk i tak musiałbyś dopisać do kompa i modułu immo co nie będzie tańsze od permanentnego wywalenia immo.
zaślepić, zostawić elektrozawór i go zaślepić / zakleić/połączyć do kolektora ssącego w miejsce wyjścia podciśnienia na sprzęgiełka (jeśli kolektor od jimny)
kostuch, trochę nie precyzyjnie napisałem. Do kolektora ssącego wrócić z powrotem podciśnienie z elektrozaworu. Czyli: kolektor, wężyk, elektrozawór, wężyk, kolektor :)
Hej ludki kolejna problema się pojawiła,
Tj silnik po chwili pracy zaczyna przygasać jak ssanie przestanie chodzić, filtr powietrza zamontowalem od samca w nim umiescilem czujnik temperatury powietrza bo wyskakiwał błąd.
Kilka razy bez puszki tylko z przełożonym czujnikiem temp odpalił i chodził nawet z 20 min złapał temp silnika i mogłem dodawać płynnie gazu,
Teraz jest sytuacja taka że odpalam zaskakuje za 3 razem pochodzi kilka sekund i zaczyna przygasać, otwieranie przepustnicy powoduje całkowite gaśnięcie a czasem nawet lekki strzał w kolektor, i tu pojawia się pytanie czym to może być spowodowane. Pompka paliwa jest z jakiejś alfy Romeo i dawała radę zamontowalem ją w komorze silnika niedaleko zaworu nagrzewnicy, paliwa wlałem wczoraj 10l bo myślałem że to jest przyczyną ale bez zmian, błędy już nie mrugają niby jest ok
Czy podciśnienia mogą dawać taki problem te które były od zaworów napędów pozaslepialem
Koledzy wkladam sinik g13bb ze swifta do samca.pozostal mi jeden problem.jak poradziliscie sobie z wyjsciem wody z glowicy.standardowo sciana troszke przeszkadza.zrobilem wyjscie katowe jednak dalej jest malo miejsca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum