znalazłem rysunek na którym jest jakaś blacha i 2 tulejki wymalowana ale co z tym dalej?
[ Dodano: 2018-08-22, 12:51 ]
OK, przystawkę kontową postanowiłem zaadaptować od Vitary.
Mam jeszcze pytanie:
Silnik będę wkładał do samuraia na gaźniku gdzie prędkościomierz naędzany jest linką z reduktora. Czy może tak zostać czy muszę do poprawnego funkcjonowania silnika puszczać prędkość przez kompa?
[ Dodano: 2018-09-11, 11:53 ]
ok, kolejne pytanko bo jutro przystępuję do transplantacji ogranu napędzającego.
Czy lepiej jest wyjąć silnik razem ze skrzynią, poskładać na zewnątrz i dopiero złożyć, czy skrzynie zostawić na samochodzie i sam silnik wkładać?
Jako, że silnik wmontowany i działa nardzo dobrze, opisze 2 rzeczy które sprawiają problemy a łatwo to przeskoczyć:
APARAT ZAPŁONOWY - od vitary - byle przytawka kątowa pasowała - i jeżeli jest silnik z baleno bez czujnika w misce tylko z krzywką w aparacie dającą 5 sygnałów to wybebeszamy srodek przetaczamy wałek i krzywkę z baleno tak żeby na wcisk pasowały do siebie i składamy -pamietac trzeba zeby czujnik halla ustawić w odpowiedniej pozycji względem wyjść rozdzelacza.
TERMOSTAT - dekielek kątowy od 1,3 z samuraia - podfrezowujemy otwory (tak żeby pasowały do termostatu z 1,6 i docinamy podkładkę - taką zeby wewnątrz miała srednice dekielka z baleno a z zewnątrz dekielka z samuraia - działa ideolo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum