Cześć ja mam średni dystans za 100zł pb 98 to 100 : 120km kótkie trasy i troche leki teren. to wychodzi 15 ,18l Tylko tyle dodam ze mam sj410 i to nie jedzie oponki 225 R15 simex kajmanki. Ale już nie długo to sie zmieni swap 1.9d
U mnie cykl mieszany trasa - miasto 7,5 - 8,5 L/100 km. Zauważyłem, że jeśli więcej jeżdżę ponad 100km/h to i więcej spala, tak jakby nie lubił szybko jeździć hehe. Najniższe spalanie przy jeździe 60- 80 km/h po wioskach.
Silnik 1,3 wtrysk
Opony 215/75 r15 - zimówki cały rok
_________________ Im lepszy samochód, tym dalej po ciągnik
A u mnie po regeneracji gaźnika Aisin i wyregulowaniu zaworów pali PB 9-10 l a LPG 13 - 15 l. Jazda 15% asfalt, 80% leśne dukty, 5% przy większych prędkościach w terenie, lot nad powierzchnią ziemi.
SJ 500 1,3 opony Hankook 215/65/15
_________________ Pokaż mi swojego Samurai'a a powiem Ci kim jesteś
praktycznie od samego początku prowadzę ewidencję karmienia "Kozuni' i jej apetytu O tyle proste, że zawsze tankuję do pełna i łatwo obliczyć ile ubyło ze zbiornika. Patrząc na zestawienie mogę stwierdzić że najmniej spalała w czasie wakacyjnych wyjazdów - poniżej 10 l/100 km, raz zeszła nawet do 8,5 l. Wyjazdy na luzaku bez upalania, drogi gruntowe i asfalty. Dzienne dystanse 80-120 km. Rekordowe spalanie - 17,5 l/100 km, polne drogi na styku zimy z wiosną, zalegający śnieg miał konsystencję gąbki nasiąkniętej wodą. Prowadziłem kolumnę i jako pierwszy musiałem się przez to przebijać, często bez reduktora nie dało się jechać. ...a za mną patrole potulne jak baranki
Ogólnie ciężko określić ile spala suza, u mnie w tym roku jest to pomiędzy 10,95 a 12,38 na setkę, a średnia to przy w normalnych warunkach 11.3. Najwyższe spalanie wyszło przy pracy w zabezpieczaniu Baja Drawsko gdzie jazda była mało ekonomiczna (szybko, w rozmemłanym przez rajdówki piasku) i w sumie jak na poligon to dobry wynik Poprzedni wyjazd na poligon to 15 l/100 km, ale jazda w dużej kolumnie na ogół nie jest ekonomiczna - dużo motogodzin, a mało przejechanych kilometrów.
Przy jeździe po czarnym widzę prawidłowość - przy prędkości 70-75 km/h silnik kręci 2000 obr., 80 km/h - 2500 obr., 90 km/h to już ponad 3000 obr. Dlatego jak mi się nie spieszy nie przekraczam 2000 obr., paliwa mniej zeżre, a ja i tak dojadę
Informacje dotyczą longa z silnikiem 1.3, gaźnik aisin, bez sprzęgiełek, opony Yokohama Geolandar AT-S 215/80.
W ostatni weekend zrobiłem trasę 520km. Spalanie przy prędkości 80-90km/h i godzinnym staniu w korkach w Łodzi wyszło równiutko 10l/100km podtlenku butanu. Tankuję zawsze do pełna zerując licznik dzienny.
Nie lada wyczynem było osiągnięcie 120km/h zjeżdżając z góry Raszówka k. Kielc :) Na prostym pewnie też bym tyle osiągnął, ale trochę by to zajęło :)
Mój jest jakiś zaczarowany, miasto-korki czy trasa zawsze około 10/100km PB, terenu prawdziwego jeszcze nie widział (u mnie) ale tak lajtowo po polach i łąkach w lecie z dojazdem po szosie według moich wyliczeń około 15 - a tak na poważnie czy to ważne ?
jeśli nie dużo się jeździ albo zarabia jak przeciętny europejczyk, to nie ważne. Jeśli sie zarqabia tyle co przeciętny Polak, lub dużo jeździ, to wielkość apetytu auta ma znaczenie.
Poważnie można się zirytować jak człowiek uświadomi sobie że mały samuraiek pali tyle co patrol
Ja traktuję Samuraia jako zabawkę i odskocznię od codzienności ( w pewnym wieku to ważne), do przemieszczania z punktu A do B mam 15 letnie zagazowane auto rodzinne...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum