Standardowo radiusy i panhard z 4linkiem z przodu ciezko bedxie ci sie na trasie prowadzic i ogarnac uklad kier chyba ze zrobisz sobie jak ciagnikach zamiast standardowej przekladni zamontujesz silownik dwustronnego dzialania i orbitrol ale nikt ci przegladu nie podbije
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2014-09-16, 21:22
Sam mam zamiar przetestować focusa z przodu, bo z passata nie jestem do końca zadowolony, z tyłu focusy mk 2 robią dobrze, ale moja suza jest dociążona klatką, lpg i najczęściej taszczy na pace jakieś graty, do odchudzonej fury focusy mogą być za sztywne.
A ma ktoś doświadczenia z tymi od Vitary? Przypadkiem stałem się posiadaczem takowych i nie wiem czy rozwijać się z nimi - tył chcę zrobić +2" na 4LINK, a przód jeszcze nie wiem.
Grawitacji
[ Dodano: 2014-10-13, 21:34 ]
Cześć
A ma ktoś doświadczenia z tymi od Vitary? Przypadkiem stałem się posiadaczem takowych i nie wiem czy rozwijać się z nimi - tył chcę zrobić około +2" na 4LINK, a przód jeszcze nie wiem.
Grawitacji
_________________ Arek
Życie jest jak muzyka.
Przestrzeń między nutami jest ważna jak nuty.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2014-10-15, 13:41
Imho na przód będą za miękkie.
Miałem felicię kombi (produkcji D&D) z tyłu i wyrzuciłem, bo było o wiele za miękko, może w nieobciążonym albo odchudzonym samcu byłoby OK.
Z resztą mogę Ci te sprężyny ożenić albo wypożyczyć do testów, ale musiałbyś je jakoś odebrać.
Mam z przodu Focusa Combi. Obciążony jest dieslem i wyciągarką z syntetykiem. Do tego amory z Jeepa które przed wyciągarką były strasznie sztywne. Teraz wydaje mi się ze spoko to wszystko pracuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum